Minecookies.org

Sådan skaber du hygge og miljø i din have

Har du en have, som du er glad for at opholde dig i, kan den være et tiltrængt åndehul i en travl hverdag. Haven er skøn at være i, og den kan danne basis for mange timers hyggeligt samvær med familie og venner. Vil du gerne have mere miljø i din have, så du får den brugt noget mere? Få vores bud på, hvordan du med få virkemidler kan skabe hyggelige steder i din have, hvor du får lyst til at opholde dig igen og igen.

Anskaf dig et drivhus

Et drivhus egner sig til mange formål. Du kan dyrke alverdens grøntsager og planter deri, og vælger du at købe en større model, kan du også indrette et lille hjørne med bord og stole. Så kan du sidde derude og suge til dig af vinterens sparsomme solstråler. Et drivhus bliver lynhurtigt varmet op, når solen står på, så du kan faktisk bruge det som en udestue året rundt. Find dit perfekte drivhus hos hobbydrivhuse.dk.

Etabler et bålsted

Elsker du udeliv, er et bålsted i din have en oplagt ide. Har du børn i huset, vil de elske, når I samles omkring bålstedet og hygger jer med at bage snobrød eller pandekager. Et bålsted kan tages i brug året rundt, og indretter du det med små bænke eller taburetter, får du helt automatisk en lille hyggekrog i din have.

Brug eventuelt naturens materialer til at sidde på. Lav små bænke af gamle paller til bålstedet, eller placer store afskårne træstubber rundt om bålet. Du behøver ikke investere i nye dyre havemøbler for at lave et hyggeligt bålsted i din have.

Vælg beplantning, der vækker minder

Er du vokset op i et hjem, hvor I havde masser af frugttræer i haven? Eller mindes du ofte det store japanske kirsebærtræ, som stod i dine bedsteforældres forhave? Har du nogle minder fra naturen, som du holder af, hvorfor så ikke tage dem med ind i din have? Plant forskellige typer af frugttræer, hvis du godt kan lide at lave frugtgrød eller syltetøj fra bunden, og tag ud på en planteskole og køb de træer eller buske, som du holder mest af. Det giver dig et særligt forhold til din have, når du bringer noget nostalgi derind. 

Indret små oaser

Har du en stor have, kan du indrette mange små hyggekroge. Det skaber miljø med små oaser rundt omkring, og alt, der skal til, er, at du placerer en bænk eller afskærmer et lille område ved hjælp af et lille stakit eller ved hjælp af en busk. Det kan også give god mening at lave en lille flisegang eller at bygge flere små terrasser i din have. En lille række fliser med en bænk ovenpå kan gøre meget, og placerer du den et solrigt sted, kan det være, at det bliver din yndlingsplet, når du skal drikke din eftermiddagskaffe sidst på dagen. 

Læs også: Gode overvejelser inden køb af drivhus.