Minecookies.org

Undgå at hunden stikker af

Noget af det allerdejligste, du kan anskaffe dig til dit hjem, er en hund. Hunden er menneskets bedste ven og den perfekte glædesspreder i alle hjem. 

Uanset om du lever en vildt aktiv hverdag og har brug for en hund, der kan løbe med dig i skoven - eller du hellere bare vil hygge derhjemme og dermed ønsker en hund, der også bare elsker at slappe af: Der findes med garanti en sød hunderace, der er helt perfekt til jeres familie.

Der findes mange forskellige steder, hvor du kan undersøge, hvilken hunderace der passer bedst til din livsstil. Hvis I gerne vil lave det bedste match mellem race og jeres livsstil, er det således en god idé at researche en smule inden. Det vil både medføre frustration for jer som ejere, hvis hunden er for vild og livlig - og være synd for hunden, hvis I ikke har tid og lyst til at være aktiv sammen med den.

Når man har en hund, er det nemlig ligesom at have et ekstra familiemedlem. Den bliver lynhurtigt en del af familien, som alle knytter sig til. Hvis der er børn i hjemmet, vil de endda nærmest se deres hund som en ekstra søskende.

Det er derfor meget berigende at have en hund derhjemme: Den skaber den bedste energi og sørger for, at alle i familien får en god og sund rutine i at skulle lufte den søde hund. Samtidig kan de også give hele familien et nyt samlingspunkt og en fælles interesse. Mange tager nemlig også til hundeudstillinger, eller hundetræning og besøger hundeskove, hvor familiens firbenede kan være aktiv sammen med andre hunde.

Når hunden stikker af

Desværre ligger det også til særligt nogle hunderacer, at de kan finde på at stikke af.

Hunden gør det dog ikke, fordi den ikke længere kan lide dig og din familie. Det bunder derimod i et stort behov for at gå på opdagelse kombineret med, at hunden muligvis er blevet distraheret af en spændende lugt eller måske jager et dyr, de fik øje på. Det kan særligt være et problem for hanhunde der ikke er blevet neutraliserede og måske vejrer en hunhund i de nære omgivelser.

Nogle hunde kan også finde på at stikke af, hvis de er blevet forskrækkede. Eksempelvis i forbindelse med fyrværkeri eller andre høje lyde.

Når hunden stikker af, er det dog frygteligt for ejerne. Hunde er ikke ligesom katte vant til at bevæge sig frit rundt udenfor, og mange hunde er dermed heller ikke vant til at skulle passe på farer som eksempelvis biler. Det er også skræmmende, fordi vi bare gerne vil have dem hjemme, hvor vi kan holde styr på dem. 

De fleste hunde kan godt finde hjem igen, men især hvis hunden er blevet bange, kan den også være forvirret - eller skræmt over at vende tilbage igen.

Hunde er desuden meget hurtige, hvilket gør det svært at fange dem, når de først stikker af. Det er en traumatisk oplevelse for alle i familien at gå rundt i timevis og kalde på hunden og håbe, at der ikke er sket den noget. 

Forebyg med en GPS

Det er altid bedst at forebygge, og derfor bør du hurtigst muligt anskaffe dig en GPS til din hund. Det er en lille smart tracker, der kan sidde i din hunds halsbånd og som er koblet sammen med din smartphone, så du kan følge med i, hvor din hund befinder dig. 

Samtidig kan du sætte en sikkerhedszone op - f.eks din grund - og sætte GPS’en til at alarmere dig, hvis hunden løber ud af sikkerhedszonen. 

Det betyder, at hvis dit barn har glemt at lukke døren, og din hund sniger sig ud uden du ser det, så vil din GPS fortælle dig det med det samme. Dermed kan du hurtigt reagere og sørge for at få din hund hjem i sikkerhed. 

Der findes nogle forskellige størrelser og modeller af GPS’er til hunde, så vælg den der passer bedst til din og din hunds behov. 

Det er en vigtig investering, der sikrer dig, hvis din hund skulle løbe på eventyr. 

Derudover kan du yderligere forebygge at hunden stikker af ved at:

  • Undgå at lukke hunden ud i perioder med nytårsfyrværkeri.
  • Sørge for at aktivere hunden tilstrækkeligt, så den har mindre behov for at løbe på opdagelse andre steder.
  • Opsætte hegn om din grund, som hunden ikke kan forcere.
  • Bruge snor, når du lufter hunden - især når I færdes fremmede steder.