Tips til køb af powerbank
Alle har en smartphone eller anden batteridrevet elektronik, som kræver en fast strømkilde. Det er ikke altid, at der er adgang til strøm, og derfor kan en god powerbank være uundværlig.
Mange glemmer desværre at oplade mobilen, iPad’en eller kameraet hjemmefra, og det er her, en powerbank er super effektiv og måske endda kan redde din dag.
Nogle har måske lidt for høje forventninger til batteriets holdbarhed og tror, at mobilen har strøm nok til en hel dags aktiv brug. Ofte forholder det sig ikke sådan.
Selvom du måske lige har købt en ny og moderne smartphone, så er det de færreste smartphones, der kan holde strøm ret længe, hvis du både lytter til musik, er på de sociale medier, tager mange fotos i løbet af dagen og i det hele taget bruger din telefon meget.
Du kan bruge en powerbank overalt
Powerbanks kan efterhånden fås i mange farver og størrelser. Der er kommer så mange på markedet, at det kan være svært at vælge.
Men uanset hvad du ender med at købe, er den vigtigste egenskab, at du kan medbringe den overalt, og at den kan lade dine elektroniske apparater op.
En powerbank er f.eks. nyttig når du skal på:
- Fisketur
- Campingtur
- Cykeltur
- Ferie
- Weekendtur
- Og meget mere
Der er rigtig mange fordele ved at købe en god powerbank, da den efterhånden er uundværlig når hver eneste person i familien ejer flere elektroniske apparater, der ofte skal lades op.
Vælg en powerbank der passer til dit behov
Det kan være forvirrende at finde ud af hvilken powerbank du skal købe, fordi der hele tiden kommer nye mærker og anbefalinger fra brugerne.
Det er f.eks. slet ikke nødvendigt at bruge 800 kroner på en stor 20.000 mAh powerbank, som også kan oplade en Macbook computer, hvis det slet ikke er det du skal bruge den til.
Den store powerbank fylder meget i tasken, og den ender højst sandsynligt i skrivebordsskuffen. Til hverdag er en powerbank med en kapacitet på 8.500 - 10.000 mAh rigeligt, hvis du bare skal oplade din smartphone.
Hvor mange gange kan jeg oplade min smartphone?
I denne test af powerbanks finder du en lang artikel, som har foretaget en test af de bedste modeller på markedet.
Testen viser blandt andet, at de dyreste modeller ikke nødvendigvis er det foretrukne valg, men at en middelmådig powerbank til cirka 350 kr. kan dække de flestes behov.
Den hurtigste opladning, testet på en iPhone 6 og 7 fra 0-100%, lød på 1 time og 45 minutter.
Opladninger på en smartphone f.eks iPhone 8 eller Samsung S9
- 2600 mAh = 1 opladning
- 4000 mAh = 2 opladninger
- 5200 mAh = 2,5 opladninger
- 7800 mAh = 3,5 opladninger
- 10400 mAh = 4,5 opladninger
- 20000 mAh = 8 opladninger
Lad os antage, du skal på fisketur, hvor der ikke er adgang til strømkilder.
Den kraftige powerbank på 20.000 mAh er rigtig godt køb, hvis i er væk i flere dage og har mange apparater der løbende skal lades op.
Du behøver med andre ord, ikke bekymre dig om du har strøm nok til de næste 2-3 dage. Havde du til gengæld valgt en mindre powerbank på enten 2600 mAh eller 5200 mAh, så havde det været en ulempe, da risikoen for løbe tør for strøm er meget større.
Især hvis en eller flere af dine kammerater også skal oplade deres smartphone med din powerbank.
Til hverdag vil den sidstnævnte powerbank til gengæld være et godt valg, da den heller ikke fylder meget og nemt kan være jakkelommen eller tasken.
Gode råd om powerbanks
De findes mange artikler og guides omkring de bedste powerbank på markedet. Det er dog vigtigst at tænke på hvor meget du reelt skal bruge den ekstra batteriopladning, og at du ikke nødvendigvis skal købe den nyeste og kraftigste på markedet.
Gå efter anerkendte mærker som Anker, Greylime, Zikko og Belkin. De 100 - 150 kr. ekstra, som de kendte mærker koster ekstra er ofte godt givet ud, frem for at købe ”noname” produkter.
Vægten har også en stor betydning for dit valg af powerbank.
Sørg for at læse om produktet, og sammenlign hellere en gang for meget end en gang for lidt.
Det er trist at have følelsen af en “mursten” i jakkelommen, hvis du f.eks. pendler frem og tilbage mellem hjem og arbejde.
Skal du dele powerbanken med din kæreste, kollega eller ven, så er det smart med 2 udgange.
Med 2 udgange kan du oplade 2 smartphones på én gang, og du slipper for at skulle bringe 2 powerbanks med på farten.
Du skal dog være opmærksom på, at der er forskel på opladningshastighederne, og udgang A2 vil oplade din smartphone hurtigere.