Tips når du skal have nye gardiner til hjemmet

Gardiner er ikke bare gardiner. Det er en del af boligens indretning og farve, design, kvalitet og type har stor betydning og skal vurderes unikt i forhold til din bolig.

Når du skal vælge nye gardiner, er der flere overvejelser du bør gøre dig; hvilken slags skal det være, hvad skal de kunne, hvordan skal du vælge, hvilken kvalitet er bedst og passende, skal du slev hænge dem op m.m.

Alle disse ting kan du læse meget mere om nedenfor. Du vil blive klogere på hvordan du vælger de rette gardiner til netop dit specifikke hjem.

Stort udvalg at vælge imellem

Der er de seneste år kommet stor fokus på bolig og boligindretning. Alle ønsker deres egen unikke stil med tjek på detaljerne. Denne tendens har også medført en stigende interesse og efterspørgsel efter unikke gardiner. Som respons hertil er udbuddet steget tilsvarende. De mange leverandører af gardiner betyder at der i dag findes et stort, bredt og dybt sortiment af gardiner på markedet.

Du kan fx få traditionelle;

  • Rullegardiner
  • Persienner
  • Plisségardiner
  • lamelgardiner m.m.

Dertil kommer at disse fås i forskellige farver og nuancer og med forskellige egenskaber. Nogle kan fx køres op og ned både oppe fra og nedefra, mens andre kun kan køres op nedefra, nogle kommer med børnesikring og andre ikke, nogle har motor og andre ikke, de fleste kan fås med mørklægning osv. Den hårde konkurrence kommer forbrugerne til gode idet der hos de fleste leverandører er meget at vælge imellem, så du får lige det der passer til din bolig og stil. Ligeledes kan de erhverves til konkurrencedygtige priser.

Sådan vælger du de rette gardiner til din bolig

Det kan være lidt af en udfordring at vurdere hvilken slags gardiner der passer til din bolig. Det kan derfor være en god idé at investere lidt tid på at undersøge de forskellige muligheder der er, samt spore dig ind på hvilken slags gardin det skal være.

Derudover kan du med fordel læse denne guide om gardiner. De gardiner du vælger, vil typisk skulle hænge i mange år, måske altid, og det er derfor væsentligt at vælge rigtigt første gang.

Funktionalitet og design hånd i hånd

Når du skal vælge dine næste gardiner, er det vigtigt at funktionalitet og design går hånd i hånd. Med dette menes der, at gardinerne skal leve op til de krav du har for funktionalitet, samtidig med at de designmæssigt skal passe ind i din bolig.

Det er vigtigt at bemærke, at det ene ikke udelukker det andet.

Få professionelle råd og vejledning

Når du skal investere i dine gardiner, kan det være en rigtig god idé at søge råd og vejledning hos professionelle der til dagligt arbejder med gardiner. Her vil du kunne få svar på alle de spørgsmål du har omkring gardinerne, hvad der kan lade sig gøre og hvad der ikke kan.

Når du skal tage den endelige beslutning, er det værd at huske på at pris og kvalitet ofte hænger sammen. Med gardiner er dette ingen undtagelse.

Hos mange gardinfirmaer har du mulighed for at få en medarbejder ud, der kan komme med råd og vejledning, vise farveprøver og prototyper af gardinerne, samt give dig et uforpligtet tilbud.

Hjælp til opmåling og montering

Når du når til den sidste fase i gardinvalgsprocessen, kan det være en god idé at få hjælp til opmåling af gardiner samt få hjælp til opsætning og montering.

Denne løsning vil give dig det mest præcise resultat samt give dig mulighed for at slippe for en masse besvær med selv at give dig i kast med processen.