Minecookies.org

Skab mere plads i små rum med en vægseng!

Hvis du endnu ikke kender til konceptet bag en vægseng, så vil denne artikel give dig nyttig viden. Bor du i en mindre 1-værelses lejlighed, eller lejer du dig lige nu ind på et værelse, der er ganske småt, så vil du måske kunne få gavn af at kigge nærmere på, hvad en skabsseng vil kunne gøre for dig.

En vægseng kaldes også for en skabsseng. De to betegnelser bruges lidt i flæng, hvilket godt kan forvirre en anelse. I det nedenstående vil vi også komme til at veksle mellem de to betegnelser, og du behøver derfor ikke være forvirret over, hvad vi mener.

En vægseng kan gøre din lejlighed mere rummelig

Hvis ikke du tidligere har set en vægseng i aktion, så bør du gøre dig selv den tjeneste at søge efter det på Google eller YouTube. Her vil du kunne se, hvordan sengen ”trækkes ud” af væggen, når den skal bruges. Det er ganske smart, da det er med til at frigøre en masse plads i rummet, når sengen ikke bruges.

En vægseng er især blevet populær blandt studerende, som enten bor i en meget lille lejlighed, eller som bor i et værelse, hvor der er et ønske om at kunne skabe mere plads. I og med sengen er gemt væk inde i et skab, så ses den ikke, når først den er slået ind.

En vægseng er bestemt ikke dårlig at ligge på

Mange tror fejlagtigt, at en vægseng er dårlig at ligge på. Det behøver den ikke nødvendigvis at være. Det kommer an på, hvad det er for nogle madrasser, man har valgt at få med. Har man valgt en god boxmadras eller en god topmadras til sin seng, så plejer det at være medvirkende til, at søvnen bliver optimal.

Endvidere skal man huske ikke at gå på kompromis med sin hovedpude. En dårlig hovedpude kan være årsagen til, at du måske ikke sover så godt om natten. Ønsker du høj søvnkvalitet, er det derfor vigtigt, at du vælger den helt rigtige hovedpude.

Kan man selv bygge en skabsseng?

Det korte svar er ja, det kan man godt. Ønsker du dog selv at bygge din skabsseng, så er det vigtigt, at du først og fremmest sikre dig, at sikkerheden er i orden. Sengen samt skabet må under ingen omstændigheder være sat op, så der er en chance for, at det hele vælter ned fra væggen.

Når det så er sagt, så er det bestemt muligt, hvis man selv ønsker at kaste sig over projektet. Det kan endvidere være en billigere løsning, end hvis man køber sin skabsseng i en butik. Du skal sørge for at have en liste over alle de redskaber, du skal bruge – her kan det anbefales at finde en guide til at bygge skabssenge.

En vægseng behøver dog ikke at være en stor investering, selvom man køber den ”færdigbygget”. Flere forhandlere på nettet er begyndt at tilbyde disse typer af senge, som både har levering og montering inkluderet i prisen.