Minecookies.org

Sådan reparerer du dine hvidevarer

Hvidevarer er hjemmets faste klipper. De hjælper os gennem hverdagen på en praktisk og nem måde og har det med at falde i med tapetet – lige indtil de ikke virker!

Der er nemlig ikke noget mere irriterende, end når opvaskemaskinen går i stykker og man skal vaske op i hånden. Når vaskemaskinen står af og man enten skal på vaskeri eller fragte vasketøj hjem til venner og familie - eller når køleskabet pludselig ikke længere køler og man risikerer at skulle smide alle sine madvarer ud. Det er i de situationer, man pludselig opdager, hvor vigtig en rolle ens hvidevarer spiller i dagligdagen.

En opvaskemaskine der er i stykker eller en vaskemaskine der ikke virker, behøver dog ikke nødvendigvis betyde store udgifter til enten en elektriker eller en helt ny maskine.

Du kan selv reparere dine hvidevarer

Der findes en række reparationer af hvidevarer, man selv kan udføre – også selvom håndværkerevnerne måske ikke er de bedste.

Reservedele til hvidevarer fås hos Quickparts.dk. Udvalget er stort og der er både originale dele og kopireservedele på lager. Umiddelbart kan det virke en smule uoverskueligt at skulle finde den helt rigtige reservedel, når man ikke tidligere har beskæftiget sig med den slags – men det ér faktisk nemt.

Du skal blot bruge fabrikatet på din hvidevare, som f.eks. AEG eller Miele, samt modelnummeret. Du finder oftest begge dele bagpå maskinen eller i lågen, afhængigt af hvilken hvidevare, der tale om.

Når du har disse oplysninger kan du finde den reservedel du mangler ved at vælge reservedelstype og søge efter modelnummeret på din maskine.

Er du i tvivl, om du har fundet den rigtige reservedel, er Quickparts kundeservice flinke til at hjælpe på chatten.

Sådan skifter du reservedele

Selvom det kan virke indlysende, er det ofte de samme hvidevaredele der går i stykker over tid.

Der er dermed som regel også andre mennesker, der har stået i samme situation som dig selv og derfor er der masser af instruktionsvideoer til udskiftning af reservedele på hvidevarer online.

Quickparts har endda en helt kanal på YouTube dedikeret til emnet og her kan du se udførlige videoguides på dansk der hjælper dig trin for trin. Du finder den her

Du kan f.eks. se, hvordan du:

  • Udskifter varmelegemet i din vaskemaskine
  • Skifter dørpakninger på køleskabet, ovnen eller fryseren
  • Sætter nyt varmelegeme i din ovn

De fleste reparationer er relativt nemme at finde ud og sikre at udføre – hvis blot du husker at slukke for strømmen og bruger det korrekte værktøj. Er du i tvivl om du rent teknisk er i stand til at reparere dine hvidevarer selv, er videoerne også en stor hjælp til at afklare netop dette. Simpelthen fordi du visuelt ser, hvad reparationen konkret kræver.

Når du reparerer hvidevarer skåner du både miljøet og pengepungen

De fleste reservedele til hvidevarer koster oftest under 500 kroner og i mange tilfælde mindre end dét. Sammenlignet med at en ny maskine ofte koster flere tusinde kroner, er der altså penge at spare ved at reparere fremfor at anskaffe sig nye hvidevarer.

Derudover spares miljøet også for en masse ressourcer, hvormed det ikke belastes unødigt.

Det anslås, at der til produktionen af én vaskemaskine udledes langt mere CO2, end maskinen kommer til at producere i hele sin levetid. Desuden tærer materialerne der er anvendt til produktionen også på jordens begrænsede ressourcer af eksempelvis jernmalm og aluminium.

For hver maskine der bliver repareret fremfor ny-produceret, trækkes der med andre ord kraftigt ned i det samlede regnskab over ressourceforbruget. 

Hvis du vurderer at en reparation er nytteløs, så kan du finde helt nye hvidevarer her.