Minecookies.org

Sådan indretter du et børneværelse, der holder i mange år

Det er hyggeligt at indrette hjemmets rum, men især når det kommer til børneværelset, er det en dog idé at tænke sig om. De små vokser nemlig med lynets hast. De sarte pastelfarver og afdæmpede motiver, du valgte til babyværelset, er derfor måske knapt så spændende, når barnet bliver større og træder i karakter med sine egne interesser.

Det gør det praktisk med elementer i indretningen, som nemt kan udskiftes – i takt med at barnet bliver større og præferencerne ændrer sig. 

Vælg en neutral farve på væggene

Den nemmeste vej til et klassisk børneværelse, der kan ændres i takt med at barnet vokser, går gennem en neutral farve på væggen.

Med en klassisk hvid eller en anden lys og tidløs farve, kan rummet nemlig benyttes i mange år. Også selvom der måske om nogle år flytter en efternøler af et andet køn ind på værelset.

Hvid danner i øvrigt også en smuk ramme om de forskellige typer vægdekorationer, som virkelig kan træde i karakter, når baggrunden ikke stjæler opmærksomheden.

Når du skal male børneværelset er det vigtigt, du vælger en maling med en glans i den højere ende. En malings glans er et udtryk for, hvor meget lak der er i malingen – og dermed hvor meget den kan holde til at blive tørret over med en klud.

Noget der er hyppigt brug for på børneværelset.

Plakater er trendy og praktiske

Hvis du mentalt spoler tiden tilbage til dit eget børneværelse, ser du måske forskellige riv-ud-plakater fra ugebladene for dig. Hængt op med tegnestifter eller elefantsnot – og måske kombineret med enkelt plakat fra standeren med plakatruller i Bilka eller Føtex.

I dag er plakater til børneværelset dog langt mere raffinerede og udbuddet enormt.

Det betyder, at du kan finde motiver af enhver art, i præcis de farveskalaer, du eller barnet bedst kan lide. Hvis du rammer plakaterne ind i en flot ramme, er de desuden nemme at udskifte, når børneværelset trænger til en makeover.

En plakat i ramme ser desuden meget mere eksklusiv ud og hvis du virkelig vil skabe dynamik i indretningen, kan du enten samle flere rammer med plakater og postkort i varierende størrelser og hænge dem op i klynger.

Du kan også vælge forskellige typer rammer og lade selve disse gøre deres eget lille indspark i indretningsstilen.

Wallstickers er sjove – og nemme at udskifte

I mange år har wallstickers været en elsket dekoration på børneværelset. Det er der flere grunde til. Blandt andet fås der alt fra enhjørninger og Disney-figurer til traktorer og Star Wars – og så kan wallstickers ikke kun pryde væggene, men også møblerne.

De er desuden nemme at sætte op, hvormed der ikke skal bankes hverken søm i eller bores huller til skruer. Lige så simple er de i øvrigt at fjerne igen, helt uden tapetet tager skade.

Vær dog opmærksom på, at wallstickers kan være svære at fæstne ordentligt på savsmuldstapet. Skal du tapetsere i forbindelse med indretning af børneværelset – og drømmer du om wallstickers – er det derfor en god idé at vælge en mere jævn tapettype.

Du kan finde wallstickers til børneværelset og hjemmets øvrige rum her.