Minecookies.org

Sådan holder du en god fest hjemme i din bolig

Når man skal holde fest, så vil det første spørgsmål, der melder sig som festarrangøren ofte være hvorvidt man skal holde festen i sin bolig derhjemme eller ude i et selskabslokale.

Hvis man vælger at holde den derhjemme, så bringer det en række fordele, men man skal samtidig huske at det kan blive et uoverkommeligt arbejde, hvis ikke man planlægger det ordentligt.

Er et festlokale en mulighed?

Hvis I ved med sikkerhed at I vil holde det hjemme i boligen, så nytter det selvfølgelig ikke at overveje videre, hvorledes et festlokale kunne være en mulighed. Det er dog værd at tænke over nogle af de mange fordele, der er ved ikke at holde det hjemme i sin bolig.

  • I slipper for oprydningen.
  • Mange praktiske ting behøver I ikke tænke på.
  • Der vil ofte være mere plads, og derved kan I invitere flere gæster.

Dog vil det formentligt også være dyrere at holde det et andet sted, men det er disse fordele og ulemper, man må holde op mod hinanden.

Hvor meget plads har I til rådighed?

Beslutningen er taget. Det skal holdes hjemme i jeres bolig. Så er næste skridt at finde ud af, hvor mange gæster, der skal inviteres og her er det vigtigt at tænke over, hvor meget plads, der er til rådighed. Hvis ikke der kun er plads til 30 gæster, så nytter det ikke at man går ud og invitere +50 og omvendt vil det også være irriterende at invitere en del færre end, der rent faktisk er plads til.

Få derfor et klart overblik over, hvor I skal være, og hvordan bordene kan stå så man optimere pladsen bedst muligt. Vær hellere pessimist end optimist i den forstand at det er bedre at invitere lidt færre end lidt flere, for det værste man kan komme ud for, er en fest, hvor ingen kan komme frem og tilbage fordi der er propfyldt.

Er der plads til Festmusikken

En fest derhjemme sætter ofte nogle begrænsninger på, hvad der kan laves af aktiviteter. Ofte vil der til en fest være god festmusik og tilhørende dans. Hvis jeres lokaler derhjemme er for små, så må man finde på alternativer.

Hvis der ikke er plads at et eller flere festbands kommer ud, så kan man også komme langt ved at sætte nogle store højtalere i hjørnet og så lade dem stå for musikken til festen.

Skal man gå på kompromis med underholdningen?

Til enhver fest så gør underholdning sig altid godt til at få gæsterne i højt humør. Underholdning kan være rigtig mange ting, men man skal huske at tænke på, at man måske ikke har nok plads i sin bolig til at booke det helt store trylleshow fra en dygtig tryllekunstner.

Dog kommer man også rigtig langt med et par små sjove selskabslege og festlege, som ofte kan laves mens man sidder placeret ved bordene. På den måde behøver gæsterne ikke rejse sig op. Lege som disse kan fx være Tip en 13er eller en lignende quiz.

Får I mad ude fra?

Der er mange flere praktiske ting at stå for, når man holder festen hjemme i sin bolig eller måske hjemme i sin lejlighed. Man skal stå for at pynte op, og for at tilberede og lave maden. Netop sidstnævnte punkt er dog ikke altid nødvendigt hvis man får nogle til at stå for den del.

At få mad ud af huset vil hive budgettet op, men det vil samtidig sikre at der er en masse praktisk arbejde, som I kan se jer fri for, og derfor vil det ofte være værd at overveje denne mulighed.

Få hjælp til oprydning

Efter fest så vil der ofte være en masse oprydningsarbejde som man skal sørge for. Holder man festen i sin bolig, så kan det hurtigt virke overskueligt at få det hele rent og rydeligt som det var før, og derfor vil det være en god ide at alliere sig med nogle af gæsterne.

Hvis man har nogle gode venner eller et par flinke familiemedlemmer, så kan de helt sikkert godt sætte sig ind i jeres situation og derved hjælpe med til at gøre jeres bolig i lige så god stand som da de ankom.