Sådan gør din bolig klar til at blive solgt

Er din bolig sat til salg, og overvejer du, hvordan du får potentielle købere til at gå fra at være nysgerrige til at være seriøse?

Mens beliggenhed, din specifikke bolig og prisen er afgørende faktorer, findes der en række nemme råd til at gøre boligen mere attraktiv op til et salg. Hvis din bolig trænger til en større renovering af for eksempel køkken eller badeværelse, skal du overveje nøje, om det kan betale sig at istandsætte rummene, eller om det i stedet er bedre at sætte prisen ned, så køberen selv kan renovere.

Det kan som regel ikke betale sig at give sig i kast med store og dyre istandsættelser, da købere i mange tilfælde hellere selv vil vælge, hvordan rummene i så fald skal være. Men der er mange måder, hvorpå du kan gøre din bolig attraktiv – uden det koster noget!

Den københavnske ejendomsmægler Paulun har hjulpet utallige danskere med at sælge deres bolig. Rådet er simpelt: Sælg en drøm! Boligkøbere er ikke på udkig efter et hus, men et hjem. Med nedenstående tips kan du nemt skabe rum til køberens boligdrømme, så de forelsker sig i netop din bolig.

Simple tips: Forbered boligen til fotos og fremvisning

Førstehåndsindtrykket af din bolig er vigtigt, og du kan med fordel gøre dig umage, når du forbereder boligen til fotos og fremvisning.

Din ejendomsmægler har helt sikkert nogle konkrete råd til, hvordan du kan forberede rummene, så alting står så skarpt som muligt. På samme måde kan professionelle fotografer få det bedste ud af belysning og de rette kameravinkler. Men det er også nødvendigt, at rummene er opryddede, grundigt rengjorte og optimalt udnyttede.

1) Fiks småting

Mens større og bekostelige renoveringer ikke altid kan betale sig, er der god grund til at gå boligen igennem for småting, der kan fikses nu og her. Tjek, at tapetet ikke sidder løst, at dørtrinnene ikke er synligt slidte, og at fliserne på badeværelset er intakte. Hvis du opdager nogle mindre ting, du relativt nemt kan ordne, har den tid og de kroner hurtigt tjent sig ind igen.

Det er det samlede helhedsindtryk, der sælger, og du kan imødekomme de potentielle købere ved at begrænse boligens småskavanker. Selvom det er småting, kan potentielle købere nemt skræmmes væk, hvis listen med disse småting er for lang.  

2) Gør grundigt rent

Det kan virke banalt, at der ikke må være fedtpletter på komfuret eller kalk i håndvasken, og at gulvet skal være nyvasket. Ikke desto mindre er det strengt nødvendigt at gøre samtlige rum rene både inden fotos og fremvisning. Hvis du har fremvisninger spredt ud over flere dage eller uger, skal boligen fremstå ren, hver gang der kommer nye besøgende forbi.

Det kan være en god idé at alliere sig med et professionelt rengøringsfirma for at komme helt til bunds og skabe et godt udgangspunkt for rengøringen. Ellers er det i gang med støvsuger, klud, skuresvampe og knofedt.

3) Ryd op, og flyt rundt på møbler

Et hjem fuld af nips med personlige minder kan være hyggeligt, men når det kommer til boligsalg, er det vigtigere, at rummene ser store ud. Ryd ud i nips og overflødige møbler, og skab mere plads og luft i rummene.

Spørg ejendomsmægleren, en ven eller måske en nabo til råds om indretningen. Det kan være svært at se, om sofaen egentlig ville stå bedre et andet sted, hvis du er vant til, at den står, hvor den står. Med friske inputs og en oprydning kan du nemt få boligen til at se større ud – og samtidig skaber du plads til, at køberne kan forestille sig, hvordan boligen vil se ud med deres møbler i stedet.

4) Husk udearealet

Ligesom gulvet indenfor skal være pletfrit, skal græsset også være slået. Trænger terrassen også til en omgang? Hvad med havemøblerne? Og er det snart tid til at trimme hækken?

Alle disse udendørskroge kan du med fordel give en kærlig hånd, da køberne også vil kigge interesseret på det udendørs areal. Et andet godt råd i forbindelse med fotos, er at fjerne bilen og cyklerne ude foran. Igen gælder det om at skabe grobund for, at potentielle købere kan forestille sig, hvordan boligen vil se ud, når de flytter ind med deres ting.

5) Luft ud og frisk op

Til fremvisninger har du god mulighed for at sælge drømmen om din bolig. Her er det en god idé at have friske blomster i vaserne og frisk frugt i frugtskålen på køkkenbordet.

Fold håndklæderne i badeværelset, og arranger stuegardinerne pænt. Sørg også for, at der er luftet godt ud i alle rum, inden de potentielle købere kommer. Mens det som sagt kan være en god idé at rydde ud i sit nips og meget personlige ejendele, vil friske blomster og andre finesser sikre, at boligen stadig fremstår livlig, hyggelig og hjemlig.