Minecookies.org

Sådan etablerer du en ny og flot græsplæne med rullegræs

Med rullegræs kan du nemt etablere en ny græsplæne. Du skal bare rulle græsset ud og sørge for at det ikke tørrer ud, og så har du en flot græsplæne i løbet af bare 14 dage.

Når du skal etablere en græsplæne, har du to muligheder: du kan så græsfrø, eller du kan lægge rullegræs ud. Når du sår græsfrø, går der lang tid, før græsset vokser op, og før du kan gå på det. Derfor er der mange, der vælger at lægge rullegræs ud. Det gror hurtigere fast til jorden, så du kan gå på det og bruge plænen.

Med rullegræs får du også en flot grøn plæne med det samme. Dermed behøver du ikke at vente på, at din græsplæne kommer til at se flot og indbydende ud – det gør det allerede med det smarte rullegræs. Du kan for eksempel finde rullegræs her.

Hvordan lægger jeg rullegræs?

Når du skal lægge rullegræs ud, er det først og fremmest vigtigt, at du forbereder jorden. Hvis der har kørt tunge maskiner på den, for eksempel i forbindelse med nybyggeri, skal jorden løsnes ned i 20-30 centimeters dybde.

Når tunge maskiner har kørt på jorden, får den det, der hedder traktose. Det gør, at jorden er så sammenpresset, at vandet har svært ved at trænge igennem den, og derfor er det svært for noget at gro i den.

I alle former for jord bør du sørge for at fjerne større sten og planere og jævne jorden. Det kan du leje forskellige former for værktøjer til, men to, der er meget smarte, er en palle og en rive. Pallen kan du binde i en snor og køre henover jorden med bagsiden opad. Bagefter kan du rive med en rive.

Sådan lægger du rullegræsset ud

Når du skal lægge rullegræsset ud, er det bedst, at du starter med at lægge rullegræsset op ad en husmur, et hegn eller lignende, hvor græsset bliver rullet ud op ad en lige flade. Har du ikke mulighed for det, kan du sætte en muresnor op mellem to pløkker. Dermed kan du sikre dig, at rullegræsset kommer til at ligge lige.

Du skal ikke prøve at strække rullerne med græs, når du ruller dem ud. Når de er blevet lagt, krymper de nemlig lidt. Hvis du har strakt rullerne, vil der derfor opstå huller i plænen.

Du bør lægge rullegræsset i forbandt lige som i en murstensvæg. Dermed bliver samlingerne ikke lige så synlige, og du får et mere holdbart resultat. Når hele plænen er lagt, bør du vande den. De første 14 dage bør du være meget opmærksom på, at rødderne ikke tørrer ud.

Hvornår må jeg slå rullegræs første gang?

Allerede 10-14 dage efter, at du har lagt rullegræsset ud, skal du slå det første gang. Du bør klippe det omkring 3-4 cm ned i højden, og du bør aldrig klippe det længere end 1/3 ned.

Fire måneder efter, at du har lagt rullegræs ud, bør du gøde det. Det må ikke ske før, da græsset ellers vænner sig til at modtage gødning, og det derfor ikke vil sætte lige så dybe rødder. Du skal bruge 3 kilo almindelig NPK-gødning per 100 m2.

Du kan gå på dit rullegræs med det samme, det er lagt, men det bedste er, at du venter 14 dage med at gå på det. På kun to uger får du altså en flot ny græsplæne med rullegræs.