Opnå en mere personlig indretning

Det der får os til at føle, vi er hjemme, er alle de ting, der omgiver os. Det er ikke møblerne og de praktiske redskaber - men alt det andet, der tilfører vores hjem personlighed og dermed gør det til vores.

I dag er indretningen i mange hjem dog præget af mange af de samme ting. Vi finder inspiration på de sociale medier, især Instagram, og forelsker os i det samme, som alle andre. Nogle indretningselementer og pyntenips går derfor igen og igen fra hjem til hjem.

Det er smukke ting og nogle er endda næsten prestigefulde at eje. De tilfører dog ikke så meget personlighed i sig selv - og for at gøre indretningen mere personlig, skal de derfor kombineres med noget andet og unikt.

Her får du 4 gode bud på, hvordan du kan få en mere personlig indretning med ting, der fortæller noget om dig og din familie.

Mere personlighed med billedcollager

Billeder af det og dem vi holder af, fortæller meget om os som personer. En billedcollage kan derfor være sin helt egen lille fortælling. Ikke bare om dig, men også om en periode i dit liv eller en særlig begivenhed.

Måske er det billeder af glade stunder fra dit parforhold eller måske dit bryllup. Har du børn eller kæledyr kan de også være fokus for collagen eller fotoplakaten. Eller måske en fælles ferie. Mulighederne er mange og du bestemmer helt selv.

Der findes flere forskellige udbydere af billedcollager og fotoplakter, men særlig populær er appen Beeld. ved hjælp af den kan du direkte fra telefonen lave en fotoplakat med små kvadratiske fotos og få den sendt hjem til dig.

Lav en rammevæg

Det helt centrale aspekt i at skabe en personlig indretning er at have noget, ingen andre har. 

Gå derfor i en genbrugsbutik og find en masse små eller mindre billedrammer i forskellige farver, prægninger og materialer. Netop den kombination du når frem til bliver meget personlig – og helt din egen.

I rammerne kan du indsætte billeder, kort og citater, der fortæller noget om dig og dit liv. Måske kan du finde inspiration i følgende liste:

  • Et kort fra din egen barnedåb
  • Din mormors håndskrift
  • Et motiverende citat
  • En presset blomst fra dine forældres have
  • En barndomstegning
  • Et udklip fra avisen
  • Sort/hvid billeder af din familie

De forskellige indsatser behøver ikke nødvendigvis matche i farverne, men du kan sagtens lege med forskellige farvekombinationer og er med få endnu mere personlighed ind i indretningen.

Hiv dine rejseminder frem

H.C. Andersen udtalte "At rejse er at leve". 

Hvis du også elsker at rejse, og har gjort det meget, fortæller disse oplevelser derfor også meget om dit liv. Hiv derfor dine souvenirs fra dine mange rejser frem i lyset. Det er kun dig, der har stået på præcis den fortovskant på Cuba, i præcis det sekund og købt præcis dén souvenir - på netop dét tidspunkt i dit liv.

Derfor fortæller den souvenir også meget om dig. Og så minder den dig helt sikkert også om en dejlig ferie.

Du kan yderlige sætte fokus på dine rejser med et såkaldt Scratch Map, som er et verdenskort med samme funktion som et skrabelod: Du skraber simpelthen de lande, du har besøgt.

Så kan du vise dine besøgende, hvor berejst du er samtidig med at kortet måske kan motivere dig til at komme endnu mere afsted og inspirere til nye lande at besøge.

Du kan finde kortet her

Brug tingene anderledes!

Der findes masser af lækre, stilfulde ting til indretningen som mange elsker at eje og have stående fremme. Noget af det, der er meget populært er Lyngby vaser, stel fra Royal Copenhagen og Kay Boyesen's dyr i træ.

Hvis du elsker alle 3 ting, men alligevel gerne vil gøre din indretning mere personlig, kan du tænke alternativt, når du tager tingene i brug.

En termokop fra Royal Copenhagen kan eksempelvis fint gøre det ud for en urtepotteskjuler til en miniplante. Og den lille Lyngby vase kan du plante eksempelvis Pilea-blomster i.

Dine pyntedyr kan styles yderligere med et personligt smykke eller måske en hjemmehæklet hue.

Derudover ligger der masser af personlighed i selve kombinationen af de forskellige ting. Du kan derfor med fordel tænke skævt og matche dit stel med flere forskellige stilarter - eller bryde dit nye vasesæt med 3 op og mikse dem med ældre retrovaser fra marskandiseren eller dine bedsteforældres hjem.