Ønsker du dig en miljøvenlig og moderne pejs?

En biopejs er et fremragende alternativ til de traditionelle pejse og brændeovne. Det er de primært, fordi de ikke behøver hverken skorsten eller aftræk. Der anvendes bioethanol til brændsel, og det brænder rent. Læs mere om biopejse herunder.

Hvis du ønsker at bringe hygge ind i dit hjem i form af levende ild, men ikke ønsker at bruge penge på at få etableret en skorsten, er en biopejs et oplagt valg. Der kommer hverken røg eller sod fra en biopejs, hvorfor den kan placeres overalt i boligen.

Biopejse fås i mange forskellige størrelser og modeller, og de kan fungere som væghængt eller indbygget pejs, ligesom du kan placere den på gulvet både indendørs og udendørs. Der er ingen partikler fra ilden, og hvis du vælger en bioethanol på mindst 95% ethanol, er du garanteret et fremragende resultat.

Hvilken biopejs skal jeg vælge?

Når du vælger, hvilken biopejs du skal have i hjemmet, er der flere forskellige overvejelser, du bør gøre dig. Først og fremmest skal du kigge på det rum, du planlægger at montere biopejsen i. En biopejs på fod giver eksempelvis et godt resultat i et større rum.

En biopejs er både nem at montere, og så kræver den ikke nogen skorsten, hvorfor den passer ind i de fleste rum. Den kan bruges til at skabe god og hyggelig stemning i soveværelset, i stuen eller ethvert andet sted i boligen.

Du kan også få en indbygningsmodel, som monteres i væggen. De giver en god designmæssig finish, som skaber den samme stemning som en traditionel brændeovn eller pejs, og det kræver ikke de store ændringer i væggen.

Hvor meget varmer en biopejs?

Før du beslutter dig for at investere i en biopejs, kan det være praktisk at vide, hvor meget den i grunden varmer. En gennemsnitlig biopejs af god kvalitet har en effekt på mellem 2-3,5 kW. Det betyder, at den kan opvarme et rum på mellem 20-50 m2.

Dog er det vigtigt, at du er opmærksom på, at det koster væsentligt mere at fyre op med bioethanol, end det er tilfældet med en almindelig brændeovn. Derfor kan den passende anvendes som en sekundær varmekilde – eller blot til at skabe en god og hyggelig stemning.

En biopejs af høj kvalitet med en god burner er i langt de fleste tilfælde mere effektiv, end det er tilfældet med en biopejs af lav kvalitet. Den giver en større flamme, ligesom den varmer mere, selvom du bruger samme mængde ethanol.

Er det sikkert at bruge en biopejs?

Biopejse er ikke noget gammelt fænomen, og derfor har der manglet lovgivning på området. Derfor har der været forskellige situationer med biopejse, som ikke har været testede og godkendte, hvilket har resulteret i, at der er opstået skader.

Hvis du køber en godkendt og testet biopejs, og tager du samtidig dine forholdsregler, vil din biopejs være sikker, hvorfor der ikke er noget at frygte. Du bør blot sørge for at købe en model, som er af høj kvalitet. Find mere inspiration her.