Lej et depotrum til alt dét, du ikke bruger

Flere og flere vælger at gøre brug af muligheden for at opmagasinere deres ting i et depotrum. Tidligere var det primært indbyggerne i de større byer – med mindre lejligheder – som benyttede sig af såkaldt ekstern opmagasinering.

Pladsen kan nemlig hurtigt blive trang, når man bor på få kvadratmeter, men alligevel har en masse ejendele. Særligt når nogle af disse måske ikke benyttes hele året og derfor optager plads i den periode, de ikke er i brug.

Flere lejligheder har naturligvis tilknyttede kælderrum eller skurlokaler, der kan bruges til opbevaring. Begge steder kan der dog være relativt fugtigt og koldt. Miljøet i disse lokaler egner sig derfor ikke altid til opbevaring af relativt skrøbelige og sarte genstande som møbler af stof eller rustikt træ samt ikke mindst elektronik.

Lejer du i stedet et depotrum, er du derimod sikret en konstant temperatur og tørre forhold, som ikke skader dine ejendele. Mange steder er områderne omkring depotrummene også videoovervågede, så risikoen for indbrud og tyveri bliver markant formindsket.

Hvad koster et depotrum?

Priserne på depotrum svinger fra udbyder til udbyder. Derudover er der også forskel på, hvor mange kvadratmeter, du har brug for.

Der findes flere forskellige depotrum og mulighed for opmagasinering rundt omkring i landet. Størst er udbuddet i de større byer.

Hvis du gerne vil sikre dig den bedste pris, kan du benytte dig af et depotrum med prisgaranti – som for eksempel http://depothuset.dk. Så er du sikker på, du får den laveste pris samtidig med at opbevaringsforholdene er optimale.

Ting du med fordel kan opbevare i et depotrum

Det er ikke kun dem, der bor i små lejligheder, der har gavn af en opbevaringsløsning udenfor hjemmet. Depotrum er nemlig for alle, der har brug for nogle ekstra kvadratmeter og mere hyldeplads til alle de ting, der ikke benyttes særlig tit.

Et depotrum kan benyttes til opbevaring af det meste, men de mest almindelige ejendele, der fragtes til lokalt beliggende private depoter til opmagasinering er:

Skiudstyr

Der findes nogle få, der rejser på skiferie jævnligt – men de fleste tager kun afsted 1 eller 2 gange om året. Og slet ikke i sommerhalvåret. Dermed står både ski, hjelme, støvler og stave ubrugte i mere end et halvt år ad gangen. Det optager plads – og derfor kan man med fordel opmagasinere det hele i et depotrum.

Sportsudstyr

Nogle sportsinteresser kræver større udstyr end andet – og dyrker du en motionsform som eksempelvis surfing eller mountainbike, kan du også have brug for noget ekstra plads til udstyret. Vælger du et depotrum tæt på dit hjem bliver det i øvrigt ikke besværligt at få fat i dine ting, når du skal bruge dem.

Sæsonbetonede ejendele

Nogle ting bruger man kun i en kort periode af året. Julepynt er et godt eksempel herpå – og er du typen der både pynter massivt op indendørs og udendørs, kan tingene fylde meget når de står ubrugte resten af året. Andre ting, der fylder uden for sæsonen, er havemøbler, legeredskaber til haven og campingudstyr.

Babyudstyr

Når familiens lille vokser sig større, bliver vuggen, tremmesengen, barnevognen og legetøjet overflødigt. I mange familier kommer der dog en lillebror eller lillesøster til senere – og så er det dejligt, at tingene nemt kan hentes hjem igen. 

Møbler

Særligt i starten af et forhold, hvor parterne flytter sammen, kan der være dobbelt op på mange ting. To hjem skal slås sammen og det giver nogle møbler i overskud. Ved at leje et depotrum, kan I opbevare dét i ikke skal bruge indtil I enten er klar til at sælge dem eller får brug for dem igen. For eksempel i forbindelse med flytning til en større lejlighed eller et hus.

Ting med affektionsværdi

De fleste ejer noget, der betyder meget – men måske ikke kan få en plads i hjemmet. Særligt arvestykker, børnenes hjemmelavede gaver og samleobjekter kan fylde meget i hjemmet. Det er dog samtidig ting, man ikke nænner at smide ud. Disse kan derfor med fordel opbevares i et depotrum sammen med dine andre overskudsting.

For de fleste menneskers vedkommende er indholdet i depotrummene i en skøn blanding af det hele. Når først man har lejet sig ind, kan man nemlig lige så godt udnytte pladsen. 

Tjekliste når du skal vælge opmagasinering

Når du skal vælge depotrum, er det en god idé at sikre dig alle forhold er optimale. Så får du nemlig en opmagasineringsløsning, du bliver glad for.

  • Tjek om depotrummet:
  • Er opvarmet.
  • Har videoovervågning og alarm – samt eventuel vagtordning.
  • Er aflåst for uvedkommende.
  • Giver dig mulighed for at læsse af i tørvejr.
  • Har nem adgang, så du til enhver tid kan afhente dine ting uden forudgående aftale – gerne hele døgnet.

Tjek også eventuelle bindingsperioder og oprettelsesgebyrer, så du er sikker på du nemt kan opsige aftalen, hvis du får brug for dét.