Få et overblik over dit strømforbrug her

Indret en stue, hvor der er plads til afslapning

Er du i tvivl om, hvordan du skal indrette din stue? Så handler det om, at du skal forberede dig grundigt – og samtidig er det et spørgsmål om, hvordan rummet forløbet, samt hvor mange kvadratmeter du har at gøre godt med. Herunder følger en række gode råd til indretning af en stue med plads til afslapning.

Start med at planlægge projektet

Det er en spændende proces at indrette sin stue, men det kan også være svært at regne ud, hvor man skal starte. Derfor er det vigtigt at gå i gang med planlægningen i god tid, så du er sikker på, at den kommer til at se ud, som du gerne vil have det. Her kan det være en stor hjælp at skitsere dine tanker ned på papir.

På den måde får du nemlig mulighed for at overveje, hvilken stil du gerne vil have, samt hvilke funktioner stuen skal have. Du kan også vælge en farvepalet, da farver har en stor indvirkning på, hvordan stemningen i stuen bliver. Vælg en farvepalet, som matcher din personlige stil, og sørg for, at den skaber den helt rigtige stemning.

Vælg møbler, kunst og nipsgenstande

Når du har besluttet dig for, hvordan tingene skal være placeret i stuen, er det på tide, at du går i gang med at overveje, hvilke møbler, kunst og nipsgenstande du skal have hængt op. Her er det en god idé at begynde med de store møbler såsom sofaen og spisestuemøblerne. Sørg for, at de bliver placeret, så der er god plads.

Når det kommer til dekoration som plakater, nipsgenstande og kunstværker, så kan det være lidt sværere at skabe den rigtige stemning. Du behøver derfor ikke at købe det hele ind på én gang. Du kan eksempelvis vælge billeder, planter, tæpper og lignende til at skabe en hyggelig stemning over tid.

Der findes mange webshops, som har specialiseret sig i alt i hygge til hjemmet. Her kan du finde inspiration, som du kan bruge, når du skal indrette din stue. Herudover er det altid en god idé at tænke i zoner, når du indretter i stuen – eksempelvis en opholdszone, en spisezone og en arbejdszone med plads til fordybelse.