Minecookies.org

Ideer til forbedring af soveværelset

Vidste du, at vi mennesker bruger en tredjedel af vores liv på at sove? Vi tilbringer derfor dagligt op til otte timer i vores soveværelse, og alligevel er det et af de rum i vores hjem, som vi ikke prioritere at bruge tid og energi på, når det kommer til indretning.

Dette bekræfter at vi som mennesker, faktisk bruger mindre tid i hjemmets andre rum som for eksempel stue og køkken, i forhold til vores soveværelse. Men alligevel er de andre værelser af højere prioritering, når det kommer til rum forkælelse.

Når mange af os ikke gør noget ved dette, skyldes det primært, at vi tænker, at vi alligevel ikke bruger vores vågne timer i det pågældende værelse.

Vi kan bedre forholde os til to timer i stuen, hvor vi er vågne og ser fjernsyn. Men en behagelig nattesøvn har kæmpe betydning for dit humør, og forskning viser, at vi bliver lykkeligere med god søvn.

Derfor er det vigtigt ikke at undervurdere det rum, hvor du bruger det meste af din tid. Nemlig dit soveværelse.

Behageligt indeklima

Det er vigtigt med et godt indeklima i hele din bolig, men hvis du skal vælge et værelse, hvor det især er vigtigt, så er det dit soveværelse.

Når du sover, slapper din krop af, og det er her, at din krop har tid til at gøre dig sund og rask.

Når vi sover styrker vi vores immunforsvar og genopbygger kroppens væv, da organerne bliver benyttet så heftigt i vores vågne timer, at det kan nedbryde dem. I vores søvn producere kroppen hormoner som vedligeholder vores krop og hjerne, og dette sker kun imens vi giver vores krop en pause, som opstår når vi sover.

I mange lande hvor der er luftforurening, benytter folk sig af maskiner der kan hjælpe med et bedre indeklima f.eks. ved at bruge luftrensere.

Hvis du har en ældre bolig, kan dette også være en hjælpsom metode til at få et renset luften, ved at købe apparater, som kan hjælpe dig til et bedre indeklima og balancere din luftfugtighed, som på den måde gør den luft du indånder ren.

På flere af disse maskiner, kan du sætte dem sammen med din mobil, computer eller tablet og på den måde, blive informeret om, hvordan dit indeklima er.

Det er også en god idé at holde en kølig temperatur, lufte ud og vaske dine dyner og hovedpuder hyppigt, da du sover bedre i disse omstændigheder.

God seng

En af hovedfundamenterne for en god søvn er din seng. Alt for mange af os har en dårlig seng, og det har kæmpe betydning for vores søvn.

Hvis du vågner op efter otte timer og stadigvæk er træt dagen efter, så er betyder det af din søvnkvalitet er dårlig, og skal forbedres.

Det er i første omgang en god idé at finde en seng i en god størrelse, som passer til dig. Det kan være alt fra dobbeltsenge til en trekvartseng.

Du skal også vælge en seng, der hverken er for hård eller for blød, og som passer efter din rygs behov. Dog er det ofte en smagssag, da nogle sover bedre på en hård seng, mens andre på en blød.

Hvis du læser meget i din seng, kan du også overveje en elevationsseng, så du undgår at få ondt i nak og ryg, da en pude ofte ikke kan give dig den støtte du har behov for, hvis du, som mange andre, fortrækker at læse inden du sover.

Det er sundere at læse fysiske bøger frem for på mobil og tablet. Både på tablet og mobil oplever du et ubehageligt lys, og samtidig udsender de nogle stresssignaler til din hjerne inden du skal sove, som er enormt forstyrrende og kan forudsagde en foruroligende og usund søvn.

Din søvn er fundamentet for en god fungerende hverdag. Hvis din søvn ikke er god, kan det få konsekvenser for dit helbred, dit humør, din hukommelse, dit stress niveau og endda din vægt.

Så husk at forkæle dit soveværelse, du gør dig selv en tjeneste, så du kan sove godt!