Hvor dyrt er det at få et nyt tag?

Et nyt tag kan være en stor investering, men et tag holder ikke for evigt. Det er vigtigt at du får repareret dit tag, eller får lagt et nyt tag, for at undgå alvorlige skader på dit hus. Når du får lagt et nyt tag, er det noget der vil holde i mange år fremover. Her ser vi lidt nærmere på, hvad det kan koste. Det behøver ikke at være så dyrt, som du måske tror.  

Hvad slags tag skal du lægge?

Hvor dyrt det bliver at få lagt et nyt tag, kommer helt an på, hvad slags tagtype du vælger at lægge. Der findes nemlig mange forskellige tagtyper, og hvilken en du skal vælge, kommer an på flere ting. Du skal først og fremmest tage stilling til, hvad slags stil det hus du skal lægge tag på er i.

Et tag er nemlig en stor del af hvordan dit hus ser ud, og derfor er det helt essentielt, at du vælger rigtigt. Et tag er også noget der holder i mange år, gerne flere tiår fremover, så det er vigtigt at du vælger det rigtige tag. Der er ikke bare forskel i pris på forskellige tagtyper, men også på, hvor lang tid de forskellige typer holder. Lad os se lidt nærmere på, hvad et nyt tag i virkeligheden kan komme til at koste.  

Nyt tag kan fås i flere prisklasser, nu skal vi se på hvad det vil koste, og hvor længe de forskellige tagtyper kan holde.  

Hvad koster de forskellige tagtyper?

Der findes som nævnt mange forskellige tagtyper at vælge mellem. Hvilken en du skal vælge, kommer an på budget, hvad slags hus du har og hvordan du ønsker, at dit tag skal se ud. Nogle ønsker sig nemlig, et hus med en særlig tagtype.  

Ståltag - decratag

Et Decratag er et populært ståltag, som passer meget godt til den stil vi bygger hus i her i Danmark. Det koster fra 760 kr. - 1000 kr. per m2, og ligger derfor i den midterste prisklasse, for tage. Denne tagtype er beregnet til at holde i 40 - 50 år, og er derfor en meget slidstærk tagtype.  

Bølgeeternit

En anden populær tagtype i Danmark, er bølgeeternit. Dette er en tagtype der passer perfekt til for eksempel sommerhuse og parcelhuse, som vi jo har meget af her i Danmark. Hvis du skal lægge et tag med bølgeeternit, koster det fra 830 kr. - 980 kr. per kvadratmeter. Denne taptype er beregnet til at holde i omkring 30 - 35 år.  

Tagpap

Tagpaptag er en forholdsvis billig løsning, og kan være den rette løsning for dig, der skal have den løsning, der billigst kan lade sig gøre. Denne type tag koster mellem 400 -1000 kr. per m2 og kan holde i op til 30 - 50 år. 

Teglstenstag

Dette er nok den tagtype de fleste drømmer om, simpelthen fordi teglsten giver huset et klassisk og lidt romantisk udseende. Det er også en forholdsvis kostbar tagtype, som koster mellem 1300 og 1900 kr. per m2. Tegltag er beregnet til at holde i ca 50 - 70 år.  

Naturskifer

Også i den lidt dyrere ende af tagtyper, har vi det der kaldes for naturskifer. Dette er en naturlig stentype, som egner sig perfekt til tagdækning. Naturskifer koster fra 1900 kr. per m2, men kan til gengæld holde i mere end 100 år. Ikke bare ser denne type tag både smuk, klassisk og moderne ud, på en og samme tid, den kan også holde i generationer. Mange vil derfor sige, at et tag der holder i lang tid, er en god investering for fremtiden.  

Hos Jydsk Tagteknik kan du få tagtjek til at se, hvilken type tag der passer bedst til dit hus og hvad der kan lade sig gøre. På den måde kan du få en professionel evaluering, og vælge den helt rigitge tagtype for dig.