Hvilken dyne skal jeg vælge til mit barn?

Findes der noget vigtigere for os end vores børn? Jeg tror det næppe. Netop derfor bruger rigtig mange forældre meget tid på at undersøge, hvilke produkter der er de rette for deres børn, og det er vel også derfor, at du er endt på denne side, er det ikke?

Her på siden bliver du nemlig klædt på til valget af børnedyne. Det allerførste, som du skal have styr på i den forbindelse, er, om du skal investere i en baby- eller junordyne til dit lille pus.

Baby- eller juniordyne?

Hvorvidt en dyne er en baby- eller juniordyne, er styret af dynens mål. Som udgangspunkt findes der tre standard dynemål, nemlig baby, junior og voksen.

Hvis du i løbet artiklen finder ud af, at hverken en baby- eller juniordyne passer dit barn, er det formentlig en voksendyne, du skal have fat i.

Målene for en babydyne er som standard: 70 x 100 cm.

Målene for en juniordyne er som standard: 100 x 140 cm.

Ovenstående hjælper dig uden tvivl på vej mod at træffe det rette valg, men det er ikke sikkert, at det får dig helt i mål. Derfor får du lige lidt flere informationer, der formentlig kan hjælpe dig det sidste stykke over målstregen.

Som regel kan en babydyne bruges af børn i alderen 0-2 år. Her er det dog værd at bide mærke i ordvalget ’som regel’. Der er nemlig stor forskel på, hvor meget og hvor hurtigt børn vokser, og nogle børn vil kunne bruge en babydyne, efter de er blevet 2 år, mens andre vil vokse ud af dynen, inden de fylder 2 år.

Som regel kan en juniordyne bruges af børn i alderen 1-4 år. Igen er det med et forbehold, da der kan være stor forskel på, hvor hurtigt og hvor meget et barn vokser. Rigtig mange vælger at udskifte juniordynen, når barnet forlader tremmesengen.

Overvej følgende

Nu har du formentlig styr på størrelsen. Så langt, så godt. Dette er dog ikke det eneste, du bør overveje, når du skal købe en dyne til dit barn.

Følgende kan du nemlig også tage stilling til og/eller imødekomme:

  • Børnedyner fås i forskellige materialer, som har forskellige fordele og ulemper. Vælg det materiale, der passer dit barn og dig bedst.
  • Sørg for at vælge en dyne, hvor fyldet er og forbliver velfordelt
  • Vælg en allergivenlig dyne, hvis dit barn døjer med den slags
  • Du skal naturligvis aldrig købe en dyne, du ikke har råd til. Fastsæt derfor et realistisk budget fra start. Hvis du gør et solidt forarbejde, vil du uden tvivl kunne finde en yderst prisvenlig dyne, der er lige, hvad du søger.