Minecookies.org

Hvilke jeans til mænd skal du vælge i 2020?

Skal du finde et par jeans i 2020, men er du usikker på, hvilke du skal finde? I denne korte artikel giver vi dig et overblik i hvilke jeans, der er på vej ud, samt hvilke, der er in. Du skal især lægge mærke til detaljerne, pasformen og de store mega trends. Vidste du, at det især er godt at vide, hvor meget elastan der er i dine bukser? Få mere at vide her.

Du har sikkert et par yndlings jeans, som du har haft i mange år. Tiderne skifter og lige pludselig sælger de ikke dine yndlingsbukser mere. Hvad gør man så? Du har måske allerede svært ved at vælge, hvilke du skal købe. Vi giver herunder nogle tips og tricks til, hvad der er på vej ind og på vej ud.

3 trends indenfor jeans moden

Vi har været ude og spørge i butikker, der sælger jeans til mænd og fundet to generelle trends og en mega trend.

  • Jeans med slid og huller er på vej ud
  • Jeans med stretch er meget populært
  • Genbrug af bukser og jeans er på vej frem

Bukser med slid og huller er på vej ud

Moden har vendt. For et par sæsoner siden var salget af jeans med forsyede huller og flere slidmærker efterspurgte, men nu er de svære at finde i butikkerne. Generelt er det at gå med jeans i dag præget af et mere clean udtryk, hvor de store udskejelser og varianter er udeblevet. Fokus er på farverne og hvordan de passer til kroppen.

Jeans med stretch er populære

Trenden indenfor jeans går en vej og det er mod: Strammere, strammere og strammere. Strammere skal ikke betyde, at det bliver mere ubehageligt at have på. Tværtimod er materialerne og teknologier blevet så gode, at jeans med stretch er blevet utrolig behagelige at have på. Det afhænger især af, hvor meget elastan/strækmateriale, som bukserne har. Du kan få alt fra 1 % til op til 4% stretch, som betyder, hvor mange procent elastan, bukserne indeholder.

Der er mange forskellige former for stretch, men nogle af de mest karakteristiske træk ved disse bukser har vi skitseret her:

  • Har elastan i stoffet
  • Skåret tættere til kroppen
  • God bevægelighed
  • Viser konturerne på din ben

Det er vigtigt at pointere, at et par stretch bukser ikke behøver at besidde alle disse kvaliteter, men blot nogle af dem. Som sagt er der kommet mange forskellige typer af stretch tøj og bukser på markedet. Derfor er nogle mere fokuseret på bevægelighed fremfor at være skåret tættere til kroppen.

Genbrug af jeans og bukser

Den globale klimakrise har presset tøjproducenter til at gøre deres bedste for at lave bæredygtigt tøj, der er lavet på fair og gode overenskomster med et godt og bæredygtigt materiale. Det har medført, at mange er begyndt at købe jeans og bukser, der er brugt at andre, så man selv gør noget godt for klimaet og de begrænsede ressourcer, som naturen besidder.

Det er altså en stor trend, der kun vil blive større i fremtiden. Se derfor efter, om de har dine yndlingsbukser i den nærmeste genbrug.

Kom ned i din lokal Tøjeksperten butik og prøv et par jeans

Hvis du har lyst til at prøve de forskellige typer af jeans og samtidig få gode råd med på vejen - så besøg din nærmeste Tøjeksperten butik for god service og skarp ekspertviden.