Husk disse ting til shelterturen

Vi begynder endelig at gå de varmere temperaturer i møde, og det betyder, at det igen er tid til overnatninger i det fri under den åbne himmel. Det bliver mere og mere udbredt at tage et par overnatninger i et shelter over hele Danmark, og uanset om du er garvet overnatter eller førstegangsovernatter, er der nogle essentielle ting, som altid er en god idé at have med.

Uanset om det er én enkelt overnatning eller flere, så er det altid godt at være forberedt hjemmefra, for der findes ikke altid lige et supermarked i nærheden.

Hvad så, når jeg skal lave ild?

Når du har fundet frem til dit overnatningssted, er det en god idé at få lavet et bål, som du både kan varme dig på samt lave din medbragte mad på. Bålet skal laves, og først skal du selvfølgelig have fundet nogle små tørre kviste og spåner. Her kan du med fordel bruge din medbragte økse, som er det perfekte redskab til at hugge lidt brænde med.

Derudover har en økse faktisk flere funktioner, og du kan derfor snildt bruge dens bagside som en hammer. Dernæst skal du placere noget medbragt avispapir i midten af din bålplads, hvor du placerer de fundne tørre kviste og spåner rundt om avispapiret, så det danner en pyramide.

Herefter bruger du dit bålstarter kit og sætter ild til din lille pyramide, og når flammerne har fået fat, kan du lægge mere brænde ovenpå. Du forsætter proceduren indtil, bålet får den størrelse, som du har behov for. Husk altid at være sikker på, at bålet er slukket, inden du forlader bål stedet dagen efter.

Hvad så, når jeg skal lave mad?

Nu har du fået startet dit bål, og det er tid til at få bikset en omgang lækker aftensmad sammen. Du har selvfølgelig medbragt lidt forskelligt mad og drikke, som du skal forberede i dine medbragte bålgryder, som er lavet til at kunne bruges på bål.

Den nemmeste mad at medbringe, når du er på tur i det fri, er en form for feltration eller proviant, hvor du i de fleste tilfælde blot skal tilsætte kogende vand og viola! Så har du et lækkert måltid mad klar til at nyde inden sengetid. Når maden er forberedt og klar, kan det nemt serveres i dit medbragte spisesæt, hvor du både har tallerken og bestik til formålet.

Efter en god nattesøvn vågner du op, og det første du skal have lavet, er en dejlig varm kop kaffe. Det eneste du skal er at opvarme lidt vand i en ren bålgryde, hvor du efterfølgende kan nyde kaffen til solopgangen.

Du kan enten medbringe lidt instantkaffe, som du blot laver på normal vis ligesom derhjemme. Ellers kan du medbringe en Grower’s Cup, som er kaffe i en vandtæt pose, hvor du blot hælder kogende vand ned i og venter et par minutter.

Hvad så, når jeg skal sove?

Når mørket er faldet på, og du har fundet det shelter, som du skal overnatte i, skal du naturligvis have lavet dig en soveplads. Den perfekte soveplads består blandt andet af et behageligt liggeunderlag eller luftmadras, som både skal være nem at have med samt at folde ud og folde sammen igen dagen efter.

Du skal også huske at have den rigtige sovepose med, der passer til det vejr og den temperatur, som du skal overnatte i. Du kan med fordel også pakke et lille tæppe, ekstra bukser, bluse og sokker til ekstra varme, men som du selvfølgelig kan smide, hvis det skulle blive for varmt.

Sidst men ikke mindst er det også en god idé at have en lygte med enten i form af en lommelygte, pandelampe eller lanterne, som kan give dig noget belysning, når mørket har lagt sig.