Højt til loftet? Så se, hvor smart du kan indrette dig her!

Er der særligt højt til loftet i din bolig? Så er du heldig. Det betyder nemlig, at du har masser af god opbevaringsplads, og at der samtidig er lys og luft i din bolig. Vi giver dig her en række idéer til, hvordan du kan få mest muligt ud af pladsen i dit hjem. 

Sammensæt din egen væg-til-væg-reol 

Hvis du har højt til loftet, giver det god mening at udnytte pladsen til opbevaring. Samtidig vil du måske gerne skabe noget personlighed i din bolig ved at kunne udstille nipsting, billeder, souvenirs og lignende. 

Ved at købe frithængende skabe, som du selv sammensætter i et fint mønster, får du god plads til opbevaring. Samtidig har du mulighed for ovenpå skabene at udstille de forskellige ting og sager, der får netop din bolig til at skille sig ud fra mængden. Det er altså oplagt, hvis du gerne vil have en løsning, der er både personlig og praktisk. 

Du kan finde masser af forskelligartede frithængende skabe. Dermed kan du helt selv bestemme, hvilket udtryk du ønsker at få frem i boligen. Skal skabsvæggen holdes enkel, kan du vælge hvide skabe, og vil du derimod gøre det lidt anderledes, kan du vælge farvede skabe til formålet. 

Invester i geniale højskabe 

Er du udelukkende interesseret i at få en masse ekstra opbevaringsplads? Så kan du med fordel investere i nogle af de mange geniale højskabe, der er at finde på markedet. 

Med højskabe får du udnyttet pladsen i højden på helt optimal vis, og du får plads til at opbevare alt lige fra gamle skolesager til køkkenredskaber, vinterjakker og fotoalbums. Du kan finde højskabe, som passer ind i en hvilken som helst bolig, og hvis du gerne vil tilpasse dem til lige netop din, kan du også vælge at få dem bygget særligt til dig. Ellers så find et billigt højskab online hos Kitchn, hvis du gerne vil have udnyttet, at du har højt til loftet. 

Dekorer en væg med masser af personlighed 

Har du ikke brug for så meget opbevaringsplads, men vil du derimod gerne bruge dine høje vægge til at sætte et personligt præg på din bolig? Så kan du med fordel dedikere en af dine store, smukke vægge til malerier eller fotografier. 

Da du netop er så heldig at have højt til loftet, har du eksempelvis mulighed for at hænge et stort maleri op, uden at det kommer til at virke indeklemt. Hvor det kun er i de færreste hjem, du kan hænge et to gange to meter stort billede op, uden at det kommer til at virke alt for voldsomt, har du mulighed for det, fordi du netop har masser af vægplads. Dét er en mulighed, der næsten er for god til at lade passere. 

Hvis ikke lige det er et maleri, du går og drømmer om, kan du også bruge væggen til hyggelige billeder. Hæng eksempelvis gamle familiefotos og feriebilleder op i dekorative rammer for at skabe en både personlig og fin væg. 

Lad en reol blive en del af væggen 

Det er lidt et større projekt, men har du mulighed for det, kan du også vælge at lave en indbygget reol, som vitterligt kommer til at fungere som en del af væggen. Maler du reolen i samme farve som dine vægge, vil reol og væg smelte fuldkommen sammen.   

Fordelen ved denne løsning er, at reolen nærmest ikke kommer til at skille sig ud, og at du derfor får skabt masser af plads og luft i rummet. Samtidig kan du selv bestemme, hvor dyb reolen skal være, og hvor stor en del af rummet den dermed kommer til at optage.