Minecookies.org

Guide: Sådan sælger du din brugte bil

Skal din gamle bil sælges, fordi du skal have en ny, eller fordi behovet for flere biler ikke er relevant mere, kan du gøre det på flere måder. Du kan sælge din bil privat, på auktion eller til en forhandler. Uanset hvad, kan du selv gøre en masse for, at du får bilen hurtigt solgt til den bedste pris.

Den nemmeste måde at sælge din bil på er at lade den gå med i købet af en ny bil. Men da forhandleren skal tjene på din bil efterfølgende, vil han/hun prøve at presse prisen på din brugte bil så langt ned, at han/hun kan tjene mest muligt på den. Men hvad gør du så?

Bilauktioner

På en auktion sætter du selv en realistisk mindstepris. Sælger du på auktion, skal du have styr på alle din bils skavanker, for bliver der opdaget noget, som du ikke har oplyst, risikerer du, at du skal sænke prisen yderligere.

Du kan læse meget mere om bilauktioner andre steder på nettet.

Salg af bil privat

Salg af bil privat kan virke skræmmende. For hvordan får du mest for din bil, hvordan finder du en køber, og hvordan sikrer du dig, at du ikke bliver snydt? Det kan du læse mere om herunder – lige efter tjeklisten.

  • Få bilen synet tæt på salget
  • Bilen skal klar- og rengøres
  • Fotografering og beskrivelse
  • Sæt en realistisk pris på bilen
  • Find al relevant dokumentation

Få bilen synet

Det er nemmest at sælge en bil, der ikke lige straks skal til syn. Så få bilen synet så tæt på salget som muligt. Jo længere tid der er til næste bilsyn, jo nemmere er det at sælge bilen.

Klar- og rengøring

Dufter din brugte bil ren og er fri for støv, snavs og pletter, kan du nemmere få det for den, som den er værd, end hvis der er støv i forruden, krummer i kardanboksen og chokoladepletter på bagsædet.

Kør den evt. til et professionelt klargøringsfirma, dér kan de altså nogle ting, som du ikke selv kan.

Bilen skal selvfølgelig også være nyvasket – både når du skal tage billeder af bilen, og den dag den potentielle køber skal se bilen.

Fotografering og beskrivelse

Tag billeder af bilen fra mange forskellige vinkler og både ud- og indvendigt. Billeder bliver mest indbydende, hvis du fotograferer i skygge eller i let overskyet vejr og med en neutral baggrund og uden forstyrrende elementer i billedet.

Lav en ærlig, men neutral beskrivelse. Du skal selvfølgelig ikke skrive, at den har et grimt sædebetræk eller en kedelig farve. Men er der nogen skader eller mangler, skal du oplyse om det. Ellers vil køber – hvis han/hun opdager det – bruge det som en undskyldning til at få afslag i prisen.

Oplys om km-tal, synsdato, antal ejere og lignende. Er der ekstraudstyr eller -funktioner til/i bilen, så gør også opmærksom på det.

Læg billeder og beskriver på salgssider, sociale medier og andre online steder, hvor der er mulighed for at sælge bilen.

Hvad er en realistisk pris på en brugt bil?

Prissætningen er noget af det sværere, men det er ikke umuligt. Der findes sider på nettet, hvor du kan se, hvad en bil af det mærke, den årgang osv. er værd.

Vil du have et hurtigt salg igennem, så sæt prisen lidt lavere end vurderingsprisen.

Den pris du finder frem til, skal også fremgå af beskrivelsen.

Relevant dokumentation

Find registreringsattest, servicebog og eventuelle andre kvitteringer og papirer frem samt alle nøgler til bilen, så de er klar. Når aftalen om salg er klar, skal du også bruge en slutseddel. Den kan du finde på nettet og udfylde.

Undgå at blive snydt

Bed køber om at møde personligt op og medbringe Nem-ID, gyldigt kørekort og evt. en bærbar computer, som han/hun kan benytte til pengeoverførslen. Brug straksoverførsel, så du kan se, at pengene er overført.

Omregistrer bilen på skat.dk sammen med køberen, så du er sikker på, at det bliver gjort.

Nu har din bil fået ny ejer.