Gode råd om løbebånd til hjemmebrug

Løbebånd til hjemmebrug er en stor fordel, hvis du gerne vil føre en aktiv livsstil. Det kan nemlig være svært at hive sig selv ud af døren, hvis det både regner, blæser og er koldt. Med et løbebånd til hjemmebrug har du ingen undskyldninger for at komme i gang med den regelmæssige træning!

Find det helt rigtige løbebånd online

Skal du købe et løbebånd, er det en rigtig god idé at lede online. Internettet giver dig nemlig mulighed for at skabe et overblik over de mange forskellige løbebånd, der er på markedet. På Kondition.dk kan du eksempelvis finde tests af en lang række af løbebånd. 

Tests og anmeldelser giver dig et godt grundlag for at vælge det helt rigtige løbebånd. På den måde kan du nemlig blive bekendt med de forskellige kendetegn ved løbebåndene. Således har du mulighed for at finde et løbebånd, der indeholder alle de elementer, som du prioriterer højt. 

Hvilken hastighed og stigning kan løbebåndet opnå?

Efterhånden som du kommer i bedre form, vil du sandsynligvis gerne øge både hastigheden og stigningen på dit løbebånd. Tilpasning af disse to faktorer giver dig mulighed for at varierer din løbetræning, så du aldrig kommer til at kede dig. Derfor er det en god idé at være opmærksom på hastigheden og stigningen ved købet af et løbebånd. 

For løbebånd er det forholdsvis normalt at have en tophastighed på omkring 20 km/t samt en stigning på 15%. Ligger dit løbebånd nogenlunde inden for denne målestok, har du sandsynligvis fat i et rimelig moderne løbebånd. Jo flere niveauer dit løbebånd kan sættes i, jo flere muligheder har du også for at ændre din træning fra gang til gang. 

Størrelsen af løbebåndet

Med alt træningsudstyr i hjemmet gælder det, at du skal være opmærksom på størrelsen. De fleste træningsmaskiner er nemlig forholdsvis store, og derfor er der ikke plads til hjemme-træning i alle boliger. Når du kigger på løbebånd online, vil de forskellige mål typisk være beskrevet. 

Derudover er det en god idé at have vægten af løbebåndet for øje. Bor du i en lejlighed på femte sal, kan det være svært at bakse et 200 kilograms løbebånd op i dit ekstraværelse. Der er altså flere grunde til, at det er en god idé at være opmærksom på størrelsen ved køb af løbebånd. 

Hvilken motor indeholder løbebåndet?

Et løbebånd består af mange essentielle delelementer. Ét af de allervigtigste elementer er eksempelvis motoren. Uden en motor kan det nemlig være svært at få den træning ud af løbebåndet, som du ønsker. Når du skal kigge på løbebåndets motor, er der flere forskellige ting, som du bør holde for øje. 

Først og fremmest er det relevant at kigge på, hvor meget motoren larmer. Skal du kunne holde ud at bruge dit løbebånd jævnligt, er det en god idé at gå efter en lydsvag motor. Dernæst bør du kigge på, hvor meget vedligeholdelse motoren kræver og ligeledes, hvad du kan forvente af motorens levetid. 

En behagelig løbetur med støddæmpning

Vil du gerne skåne knæ og andre led, er det en stor fordel at løbe på løbebånd. Løbebånd er nemlig meget mere støddæmpende en eksempelvis asfalt. Det betyder, at det ikke er lige så hårdt for dine led at løbe på et løbebånd. Er du i gang med at træne op efter en skade, kan et løbebånd derfor være et godt træk inden de udendørs løbeture. 

På forskellige løbebånd er der naturligvis forskel på den støddæmpende effekt. Har du brug for en høj grad af støddæmpende-effekt, er det derfor en god idé at gå efter et løbebånd, der efterlever dette ønske. Desuden findes der løbebånd, hvor du har mulighed for at regulere den støddæmpende effekt.