Giv dit hjem et frisk pust med et smukt tæppe

Det er nok desværre de færreste af os, der er helt tilfredse med indretningen af vores hjem. Det kan være, at vi lige synes, at der mangler et eller andet, men at det kan være svært at sætte en finger på hvad.

Noget, der dog virkelig kan bidrage til hyggen, men som mange alligevel glemmer eller overser, er et tæppe til gulvet. Det kan give noget varme til rummets udtryk, og det er også en god måde at få farve og struktur ind i sin indretning på. Der findes en masse flotte og forskellige former for tæpper, så du kan med fordel undersøge, om du skulle give dig selv og dit hjem et flot tæppe i julegave.

En verden af tæpper

Uanset om det er i stuen, køkkenet, entréen eller på badeværelset, du mangler et tæppe, vil det være at finde. Der er nemlig et stort sortiment af tæpper, hvilket sørger for, at der er tæpper til enhver smag og til ethvert behov. I sortimentet finder du blandt andet følgende former for tæpper, der kan pryde dit hjem:

  • Håndvævede uldtæpper
  • Kludetæpper og bomuldstæpper
  • Fladvævet/naturlook
  • Orientalske tæpper
  • Udendørs tæpper
  • Badeværelsesmåtter
  • Tæpper i skind og uld
  • Børnetæpper

Ovenstående er dog kun et udsnit af tæppeudvalget, så der er ingen grund til panik, hvis du leder efter en anden form for tæppe.

Hvis du gerne vil give dit hjem et varmere og mere unikt udtryk, kan du med fordel tage et kig på eksempelvis de orientalske tæpper. Af orientalske tæpper kan du både finde kelimtæpper samt pakistanske eller persiske tæpper, og de er alle ægte, håndvævede eller håndknyttede.

De orientalske tæpper kan fungere som et helt kunstværk på dit gulv, som kan give nyt liv i rummet, og som du ikke vil blive træt af at kigge på. Tæpperne fås i mange forskellige farver, mønstre og størrelser, så der er gode chancer for, at du kan få alle dine ønsker opfyldt.

Hvis du ønsker et mere minimalistisk udtryk med dit tæppe, kan du overveje et håndvævet uldtæppe. Selvom de har et enkelt udtryk, kan de sagtens gøre en stor forskel i dit hjem og fungere som den sidste prik over i’et.

Et tæppe i julegave

Hvis du er løbet, tør for inspiration til, hvad du skal give andre i julegave eller ikke ved, hvad du selv skal ønske dig, kan du overveje et tæppe. For eksempel kan et børnetæppe være den perfekte gave til dine børn, da det både pynter på værelset og samtidig er rarere at lege på et tæppe end på det bare gulv. Der findes børnetæpper med flere forskellige motiver, og tæppet kan endda blive en del af legen.

Med et tæppe kan du altså med rig mulighed glæde enten dig selv eller dine nærmeste. I den kolde vintertid er det rart med noget blødt og lunt at træde på, og så er tæppet selvfølgelig også pænt at kigge på.