Dette skal du som minimum have til hjemmebaren

Mange mennesker kan bruge flere år på at få lavet den helt rette hjemmebar, med alt det barudstyr der nu hører sig til. Nogle kan nøjes med at købe lidt hist og her hver måned for derfor lige så stille at ende med at have en hjemmebar med rigtig meget udstyr. Det behøver dog langt fra at tage så lang tid, når du skal have lavet din egen hjemmebar.

For ved du hvad der skal bruges, så kan det hele gøres af én omgang i stedet for at dele det hele op i småindkøb. Det er klart, at det kræver, at du på én gang betaler lidt flere penge end du ellers havde gjort. Men til gengæld går der ikke lang tid, før du kan få dine venner over og nyde, at du nu har den komplette hjemmebar og dermed invitere folk hjem til en drink… eller fem.

Men hvad er de største must-haves til baren? Det ser vi nærmere på her. 

De mest essentielle ting til hjemmebaren

Der er visse ting, som du er nødt til at have til baren og som du slet og ret ikke kan komme udenom. En af disse ting er naturligvis selve baren. For det er slet ikke det samme, hvis du blot bruger et køkkenskab til at have alt barudstyret i. Og alt det barudstyr du har, kan heller ikke blot stilles på køkkenbordet – det er for kedeligt!

Du er nødt til at have et helt afgrænset område, som du kan bruge som dit barområde. Har du allerede en bar i dit hjem er det selvfølgelig ligetil. De fleste har dog ikke bare lige sådan en bar, hvorfor det er noget man skal ud at investere i og derefter sætte op i hjemmet. Det behøver på ingen måde at koste mange penge. Her kommer det an på dit temperament. Om det bare skal være et lille barbord med et parstole og en lille køler eller om du er all in med et fuldendt setup med bardisk, barstole, shakers og hele pivtøjet – det er op til dig.  

Der er også mange, som vælger at lave en hjemmebar ud af nogle genbrugte paller. Dette er en meget billig måde at få lavet baren på for pallerne kan man ofte få helt gratis. Har man en have kan man også vælge at lave en hjemmebar udenfor. I så fald er man nødt til at lakere pallerne således, at de kan holde til vejret.

Det er dog hurtigt gjort og man vil uden tvivl elske resultatet efterfølgende. Så kan man lave nogle stole af paller samtidig. Det vil gøre, at hele hjemmebaren passer godt sammen. Det er dog langt mere oplagt at have sin hjemmebar stående indenfor, hvilket især skyldes det danske vejr. Det er meget sjældent, at vejret er til at man kan sidde udenfor, hvorfor det er bedre at indrette baren indenfor. 

Find glas, barredskaber og andet udstyr til hjemmebaren

Glassene

Når du har fået styr på selve baren, så kommer det til de lidt sjovere ting. For nu er det tid til, at du skal købe de ting du skal bruge, når du skal trylle drinks frem bag baren. Her er noget af det vigtigste selv glassene, som du skal serveres drinks og alkohol i. Og det bedste er, hvis du kan købe forskellige typer af glas, så du har de rette til de forskellige drinks og cocktails. Her er det blandt andet en god ide at investere i nogle old fashioned-glas. De er runde, lave, forholdsvis brede og så har de en meget tyk bund. De er gode til mange forskellige slags drinks. Derudover er det også en god ide at have nogle high ball glas, som er langt højere og mere slanke. Man kommer heller ikke uden om de lækre martiniglas, og selvfølgelig nogle store flotte ølglas til fadbamserne.  

En shaker!

Når du skal mixe de forskellige drinks, kommer du ikke udenom, at du får brug for en shaker. Det er den du bruger til at ryste alle delene sammen med og det er ved hjælp af dette redskab, at du ender ud med den perfekte drink. Du kan finde shakers i forskellige typer og afskygninger.

  • Blandt andet kan du finde en Boston shaker, som er en af de meget udbredte og populære shakers. Den består af to dele, nemlig et glas og en sølvdel, og mere skal du egentlig ikke bruge.
  • Du kan også bruge en Manhattan shaker i stedet. Den består af tre dele og mange nybegyndere foretrækker netop denne type af shaker frem for mange af de andre og mere avancerede typer.

Der er også andre ting som du bør anskaffe såsom en;

  • muddler, og her kan du ofte både vælge mellem træ og plastik.
  • En barske er også et vigtigt stykke værktøj, som du kan bruge til at røre rundt med.
  • Også en strainer får du brug for og her er det meget ofte en Hawthorne strainer, som der bliver valgt.
  • De små mål er også vigtige således, at du kan være sikker på, at du skænker den rette mængde alkohol. 

Hjemmebaren skal indvies med en fest

Når du har fået alt udstyret, baren og stolene på plads skal du naturligvis fejre, at du har fået lavet din helt egen bar. Det kan du gøre ved at invitere dine bedste venner og holde en mindre fest. Det er også en god anledning til, at du kan få afprøvet dine forskellige barredskaber og de forskellige ting du har købt til baren. Det kræver, at du går ud og investerer i noget alkohol. Du kan dog også lade vennerne betale entre med forskellige typer alkohol, som I kan bruge bag baren.

Skal du ud og skabe et basisbarskab kan du købe vodka, rom, gin og en form for Campari eller Aperol. Så har du altid noget du kan bruge til forskellige drinks og servere.