Minecookies.org

De fem største indretningstendenser i 2019

Vi danskere elsker den nordiske minimalisme. De fine, rene linjer, de lette farver og de naturlige materialer. Sådan har det været længe, men alligevel kommer der nye trends, for eksempel i teksturer og farver. Dog er det sikkert: vi elsker vores skandinaviske stil.

Om du har en lejlighed i Aalborg eller et hus i Svendborg, kan du nyde den nordiske minimalisme i din indretning. Derfor kommer vi her med de fem største tendenser i indretning af bolig anno 2019.

Tendens nummer et: de dæmpede farver

Som årene er gået, er vi blevet mere og mere komfortable med farver. Tilbage i 2000 nød vi de lyse og det hvide. Alt skulle helst være hvidt og glansfuldt. Lyse gulve, hvide køkkener og bad. Møbler i hvid, måske med lidt sort læder og én enkelt farve.

Vi kan alle huske det, og heldigvis er vi kommet væk fra det. Der er nu kommet meget mere farve ind i vores hjem. I år handler det om at inkorporere de mere dæmpede og rolige farver, men i stor stil.

Det kan for eksempel være lyse pasteller. En babylyserød væg, et lyst ferskenfarvet køkken, eller en let grøn sofa. Det er klart, at vi har bevæget os væk fra de hvide og simple farver.

I dag skal vi turde at have flere farver, også i de mere permanente løsninger, for eksempel køkkenet eller sofaen.

Tendens nummer to: mindre læder mere stof

Det er også blevet en tendens, at vi begynder at droppe lædermøblerne. Det er ikke mere en sort lædersofa, som du skal have.

I stedet skal du have møbler af velour og fløjl. Det er som et lille kig tilbage til 70’erne. Det skal være blødt og lækkert, ikke råt og koldt.

Tilføjer du møbler i denne stil, får du mere personlighed og hygge ind i dit hjem. Det kan for eksempel være en stor sofa af fløjl i en flot naturfarve, eller du kan starte med et par puder i velour med lyse pastelfarver.

Tendens nummer tre: kontrast

Selvom farverne skal være naturlige og bløde, må de gerne skabe kontraster. De må gerne blokere lidt for hinanden.

Det kan du for eksempel gøre ved at male to vægge i samme rum i forskellige og kontrastfyldte farver. Du kan eksempelvis sagtens lave en kontrast med en stærk blå og en lys gul. Det behøver ikke at matche, så her kan du være rigtig modig i din indretning.

Tendens nummer fire: natur

En af de helt store tendenser handler også om at få mere natur ind i hjemmet. Men det handler ikke om at købe en masse blomster fra udlandet.

Der har godt nok været en tendens til at have kaktusser, sukkulenter eller andre tropiske planter i hjemmet. Det er stadig smart, men en ny tendens er at inkorporere, hvad vi finder i vores egen natur.

Det handler i stedet om at nyde godt af den danske natur.  Det kan for eksempel gøres ved at gå på jagt efter forskellige vilde markblomster.

Blomster som du kan lade tørre ind, så de kan blive stående og pryde over en længere periode. Det kan også være at klippe grene eller kviste, og sætte dem i vaser inden for.  Samtidig må du også gerne have naturlige materialer i form af træ frem for plastik.

Tendens nummer fem: former

En sidste tendens er former. Der må nemlig gerne komme et mere kunstnerisk udtryk frem i din indretning. Væk er det firkantede og runde.

Nu må dine ting gerne have firnurlige buer, kanter, hanke og former. Det kan du for eksempel få frem med lysestager, vaser og puder, som ikke længere behøver at se simple ud.

Det hele må nemlig godt være lidt mere spændende og organisk, så du også lægger mere mærke til dem. Vores indretning skal nemlig være mere udfordrende og knap så kedelig og ‘safe’, som vi ellers har gjort meget i.