Minecookies.org

Danske forbrugere foretrækker at shoppe møbler online

Undersøgelser viser, at danskerne foretrækker at shoppe møbler og boliginteriør online frem for i fysiske forretninger. Der er altså sket en markant udvikling i forbindelse med danskernes indkøbsvaner i løbet af de seneste 10 år, og internethandelen har i den grad fået fat i møbelmarkedet nu. Det kan du læse meget mere om i denne artikel.

For 10 år siden foretrak stort set alle danskere at tage et smut forbi en af de mange fysiske møbelforretninger, når der skulle købes en ny sofa eller et nyt spisebord. I dag er situationen en helt anden, og møbler hører til blandt de varer, der bliver brugt allerflest penge på i forskellige webshops.

Der kan være mange forskellige grunde til denne stigende tendens. Det kan blandt andet skyldes, at det i dag er muligt at få hurtigt internet. Det betyder, at de fleste danskere har en hurtig og stabil internet hastighed derhjemme, hvorfor det ganske enkelt er blevet nemmere at tilgå internettet og lægge en ordre på nye møbler eksempelvis. Endvidere kan du i dag nemt finde billigt internet, hvorfor de fleste har råd til dette hurtige internet.

Det er tilmed muligt at vælge 1000 Mbit internet, det såkaldte Gigaspeed internet, der tillader, at du kan shoppe efter møbler online, mens resten af familien streamer film eller tv-serier. Nutidens hurtige internet muliggør således online shopping og streaming på en og samme tid, hvilket ikke kunne lade sig gøre i samme grad tidligere. 

Online møbelhandel er mere fleksibelt

Udover hurtigt, trådløst internet ses der i dag en generel trend med, at flere og flere danskere foretrækker internethandel frem for handel i de fysiske butikker. Dette omfatter særligt mennesker i aldersgruppen mellem 16 og 44 år.

Der kan være mange grunde til, at danskerne i større grad accepterer og foretrækker online handel. Møbelhandel via internettet er først og fremmest mere fleksibelt. Når du handler online, har webshoppen ingen åbningstider, ligesom du kan tilgå siden liggende hjemme på din sofa.

De fleste mennesker oplever, at det kan være svært at finde tid til et besøg hos en møbelforretning, der somme tider har skæve åbningstider. Dette undgår du, når du shopper online, ligesom at du her kan få et samlet overblik over varesortimentet. Det kan somme tider være svært at overskue de mange muligheder i en fysisk butik, men med online shopping kan du sortere efter møbeltype, pris, farve og meget andet.

Det skal du være særligt opmærksom på ved nethandel

Der er ingen tvivl om, at det i dag er hurtigt og nemt at købe sine varer online. I den forbindelse bør du dog tænke dig grundigt om, da mange bliver snydt på nettet af digitale svindlere. Derfor er det afgørende, at du handler sikkert, når du shopper møbler online. I den forbindelse bør du være opmærksom på følgende faktorer:

  • Ser webshoppen fornuftig ud, og er priserne realistiske?
  • Hvem står som afsender af webshoppen, og er siden e-mærket?
  • Lever webshoppen op til brugernes forventninger?

I forhold til at kunne besvare sidstnævnte spørgsmål kan det være en god idé at undersøge webshoppens brugeranmeldelser, ligesom at du kan finde relevant information på webshoppens sociale medier. Endelig skal du også huske at læse betingelserne for købet.