Boligtrends 2021 - Her er hvad du kan forvente

Her i Skandinavien har vi altid været med på moden. Endda et stykke foran, når det kommer til, hvordan vi indretter vores hjem.

Danske designhuse formår at have et specielt fokus på design samtidig med, at de ikke går kompromis med komfort og funktionalitet. Et anderledes år er gået, og 2020 har bestemt været udfordrende. Vi danskere har brugt endnu mere tid i vores hjem end nogensinde før. Det kan ligeledes ses i vores søgeadfærd, da “bedste støvsuger” er blandt de meste søgte ord i Danmark.

Men 2021 er lige om hjørnet, hvorfor det er relevant at kigge nærmere på, hvilke boligtrends vi kan forvente i dette kommende år. I dette indlæg kommer vi med 3 bud på boligtrends i 2021.

Klimaet og Bæredygtighed

I år har der været et stort fokus på klimaet og bæredygtige virksomheder. Og bæredygtighed er bestemt noget, som vi ikke kommer uden om. For eksempel skal vi, når vi handler, være mere opmærksomme på, at vi foretager klimavenlige valg og bl.a. køber økologisk til gavn for dyrene.

Flere vælger også at tage cyklen fremfor bilen, når de skal på arbejde. Ligeledes er flere og flere danskere også begyndt at vælge bæredygtige produkter, når de skal indrette deres bolig. Summa summarum er, at vi danskere er blevet mere bevidste omkring ansvarlige og bæredygtige valg, og faktisk har mere end hver femte dansker tænkt sig at være mere bæredygtig i 2021.

I takt med, at den grønne bølge bliver større og flere og flere virksomheder vælger at have fokus på dette, er det unægteligt, at vi ikke kommer til at se meget mere af dette i 2021. Bærdygtighed er en boligtrend, som er kommet for at blive og det kommende år vil byde på flere bæredygtige alternativer.

Genbrug

I forlængelse af ovenstående afsnit, er vi danskere også blevet bedre til at genbruge. Det nemlig blevet mere in, netop fordi det er bæredygtigt, men også grundet de genbrugte produkters specielle funktion. Et genbrugsprodukt er med til at sætte et helt specielt personligt præg på indretningen, og samtidig får man en lille sød historie med på vejen, som fungerer som en god samtalestarter.

Når det kommer til genbrugsprodukter til boligen, så er trenden en smule bred. 2020 har bl.a. budt på mere farvet glas i danske hjem, både i form af karafler, vandglas og lysholdere. Derudover er træ i sin originale farve, og gerne stadig med lidt bark på, stadig et voksende segment, som vi helt sikkert kommer til at se mere af i 2021. Hvis du har brug for inspiration indenfor dette område kan du med fordel læse Rødekors’ indlæg Genbrug gør din boligindretning unik.

Næste års farvekollektioner

En anden trend, som allerede har været voksende her i 2020, er, at vi danskere gør os mere i farverige vægge og interiør. I nogle storbyer er det nærmest et must have, hvis man skal være et moderne hjem. Og det er der faktisk en god grund til.

Farverige vægge kan være med til at skabe alt fra ro og fred til tryghed og varme. Hvis man kombinerer rummets størrelse og funktion med det rigtig farvevalg kan det skabe nyt liv i ens hjem. Vi danskere har, som tidligere nævnt, været mere hjemme i 2020, end vi normalt er. Da Covid-19 situationen formentlig stadig varer et stykke tid endnu, er det forventeligt, at vi kommer til at se meget mere af den farverige boligtrend i 2021. DecoFarver, en virksomhed, der er ekspert i farver og som netop har udgivet et indlæg om deres farvekort 2021 og inspiration til farvevalg for kvinder. Så hvis du går og overvejer, om du skal i gang med dit næste gør-det-selv projekt, kan du med fordel søge noget inspiration hos dem.

2021 kommer helt sikkert til at byde på uventede ting, som ingen af os kan forudsige. Dog er én ting helt sikkert. Bæredygtighed og klimavenlige valg kommer vi til at se meget mere til.