Bjergfyr er populær i de danske haver

Det er hyggeligt at have et udvalg af forskellige planter, buske og træer i sin have. Man kan i høj grad gøre en stor forskel på, hvordan ens have ser ud, og hvilken atmosfære, den har, alt efter hvilke planter, man vælger at plante. Her er bjergfyr et populært valg til at give haven lidt mere liv og karakter.

Indret din have efter din smag

Din have er – lidt ligesom dit hus – en mulighed for at udtrykke dig. Det er et område, du selv kan sætte dit præg på og gøre til et hyggeligt sted, hvor du godt kan lide at være. Når vejret langsomt bliver varmere, er det rart at kunne gå udenfor, og her kan haven gøre en stor forskel.

En hyggelig have kan virke som et afslappende sted at befinde sig. Du kan sidde i solen og læse en bog, lytte til musik eller noget helt tredje. Den kan også virke som et oplagt sted for familien at samles, hvor I kan lege lege og spille spil. I kan også bruge den til at spise i spå de varme, lange sommeraftener.

En have, der ikke er passet kan dog have den lidt modsatte effekt. Med planter, der er ude af kontrol og ikke er blevet passet, kommer haven hurtigt til at virke som et uoverskueligt projekt. For at undgå, at netop dette sker, er det en god idé at passe haven løbende. Dette er til at overskue, hvis du benytter dig af planter, der er nemme at passe som for eksempel bjergfyr.

Hvad er en bjergfyr?

Pinus mugo bjergfyr vokser som regel som en busk eller et flerstammet træ. Træet bliver generelt ikke så højt som de fleste andre fyrtræer, man kender til. Bjergfyr vokser naturligt i Jyllands klitter og heder og har grønne nåle. Den har desuden to forskellige slags blomster – nemlig hanblomster og hunblomster. Disse har forskellige farver og sidder på grenene, hvilket gør, at bjergfyrren også kan tilføje noget farve til din have.

Bjergfyrren er god til at give noget fylde og holde haven pæn og grøn hele året rundt. Som busk kan den være med til at indramme haven og gøre den hyggelige at se på. Dette er især en god idé, hvis din have er hegnet med plankeværk, det godt kan komme til at se lidt ”koldt” og tomt ud, hvis der ikke er plantet noget af ad det.

Find motivationen og inspirationen

Hvis du ikke har den store interesse i natur og planter, kan det måske godt virke lidt uoverskueligt at gå i gang med et haveprojekt. Men du behøver i virkeligheden ikke at vide så meget, hvis du vælger planter, der er hyggelige, men som kan passe sig selv. Her er bjergfyrren et godt valg. Du behøver nemlig ikke at bekymre dig om hård vind og barsk vejr. Bjergfyrren er desuden med til at gøre haven hyggelig og minder en om det smukke landskab, der kan findes i klitterne i Jylland.

Hvis du ikke helt ved, hvordan du skal gribe din have an, så er det en god idé at kigge i magasiner eller online for at få noget inspiration. Her kan du også nemt lære, hvilke planter, der er gode at vælge til din have, hvis du ikke er så god til det med planter. Du kan derfor indrette dig en hyggelig og pæn have, der også er nem at passe og kan holde til vejret.

Ved at bruge lidt tid på at gøre din have hyggelig, får du helt sikkert også mere lyst til at tilbringe mere tid i haven, hvilket også er med til at give dig motivation til at holde have ved lige.