Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!

Bitcoin og kunst; betal din indretning med kryptovaluta

Ordet Bitcoin har de seneste år været en integreret del af mange samtaler på verdensplan. Den forøgede interesse for den famøse, virtuelle valuta og de afkast den kan give, har betydet at især Bitcoin har fået en reel plads i samfundet.

Her får du en gennemgang af brugen af Bitcoin i praksis, og hvordan du faktisk kan betale med kryptovaluta i hverdagen.

Kryptovaluta; en plausibel investering

Kryptovalutaer såsom Ethereum, Ripple eller Bitcoin har de seneste år opnået stor anerkendelse og der er blevet skabt en enorm hype omkring de digitale valutaer.

I takt med at interessen er steget, så er efterspørgslen i høj grad vokset. Kryptovaluta er blevet genstand for spekulation, og tusindvis af mennesker både her i landet og i resten af verden har kastet sig ud i investering i kryptovaluta.

Efterspørgslen har gjort at især Bitcoin har vækstet utrolig meget siden dets opstart i 2009, hvilket har gjort kryptovalutaen til objekt for investering.

Kryptovaluta er derfor blevet en populær vare for investering på lige fod med de traditionelle aktier vi kender. Ved at opkøbe Bitcoin eller andre valutaer på det helt rette tidspunkt, og så sælge dem igen, når de kan give de bedst mulige afkast, kan man profitere godt. Man kan i visse tilfælde blive multimillionær på en ydmyg investering.

Investeringerne foregår på diverse platforme online, hvor der både kan købes og sælges. Og er det sparsomt med tiden, så kan man få hjælp af kryptorobotter, såsom Profit Revolution, til at monitorere udviklingen på markedet og hjælpe en med at slå til på det helt rette tidspunkt.

En stigende tendens; erhversdrivende slår til

I takt med at interessen er steget for kryptovaluta, og at flere og flere har valgt at hoppe med på bølgen og investere i eksempelvis Bitcoin, så har kryptovaluta også fået en mere synlig position i samfundet.

Bitcoin og kryptovaluta er ikke længere blot noget der hører hacker-miljøet og det mørke internet til. Det er faktisk noget der kan bruges i det daglige liv.

Flere og flere storbyer rundt om i verden har nemlig fået øjnene op for kryptovalutaens potentiale, og det er ikke ualmindeligt at kunne betale sin kaffe eller øl med virtuel valuta.

Især i USA er betaling med kryptovaluta udbredt, men også i København er der flere og flere erhvervsdrivende der tilbyder deres kunder betaling med kryptovaluta.

København er faktisk den by i Skandinavien med flest restauranter og butikker, hvor kryptovaluta er en valid betalingsmulighed.

I København kan du f.eks. købe kunst på et galleri til din bolig, og derved foretage en transaktion mellem dig, kunstneren og galleriet, som går udenom pengeinstitutter og stat.

Virtuel pengepung og Bitcoin-automater

Selvom at Bitcoin og andre digitale valutaer ikke har en fysisk form, så kan man faktisk vælge at opbevare sin valuta i en slags lommebog.

Kryptovaluta kan ikke holdes i hånden på samme måde som danske kroner eller amerikanske dollars kan, men man kan have en virtuel pengepung på sin telefon eller computer.

Her kan man administrere sin kryptovaluta, og dermed også betale med den online og i fysiske butikker.

Via denne pengepung kan man foretage transaktioner mellem sig selv og forhandleren. Transaktioner som valideres og arkiveres gennem blockchain og mining teknologien.

Kryptovaluta kan også direkte omsættes til kontanter gennem en såkaldt Bitcoin hæveautomat. Det vil sige at der findes fysiske automater, hvor man kan omsætte Bitcoin fra ens virtuelle wallet til kolde kontanter i en given møntfod.

Disse automater virker også den anden vej, det vil sige at du også kan indsætte kontanter og købe kryptovaluta på stedet.

Disse automater er endnu ikke så udbredte her i landet, men der eksisterer allerede 2 i København, så det kunne meget vel tyde på at der snarest vil komme flere.