7 lækre grønstager som begyndere kan dyrke

Selvom du måske ikke har ’grønne fingre’ som man siger, så bør det absolut ikke afholde dig fra at komme i gang med at dyrke dine egne grøntsager. Måske har du lige anskaffet dig et drivhus for første gang eller måske overvejer det, men ikke helt ved hvad du skal gro. Én ting kan du være sikker på, du får de lækreste grøntsager og der er skam mulighed for at dyrke nogle af slagsen, hvor også begyndere kan være med. Læs med her.

1. Kartofler

Hjemmedyrkede kartofler er noget som danskerne elsker om sommeren. Én af de helt store fordele ved denne fantastiske fødevarer er netop, at den ikke er så svær at dyrke og faktisk én af de allernemmeste af slagsen.

2. Gulerødder

Gulerødder fra køkkenhaven er bare en wow-oplevelse og måske en af de bedste snacks man kan få. Gulerødderne er heldigvis ikke svære at dyrke og egner sig derfor til dig der måske er ny indenfor feltet.

3. Krydderurter

Krydderurter passer perfekt til mange forskellige retter og har du et drivhus, skal du ikke længere tænke på at købe dem. Du kan nemlig dyrke mange forskellige urter, dog skal du være opmærksom på, at der kan være forskel på pasningen. Du kan eksempelvis dyrke oregano, timian og estragon. Er du mere til de klassiske krydderurter såsom basilikum eller persille, kan du også overveje disse i din have.

4. Salat

Til grillaftenen eller frokosten? Salater kan dyrkes i et drivhus og hvis du sørger for, at det for masser af vand så kan du altså få masser af salat. Husk dog, at salat ikke spirer hvis der er over 20 grader varmt.

5. Radiser

Radiserne er også en af de goder du kan nyde godt af i dit drivhus. Radiserne passer perfekt i en frisk og skøn sommersalat og kan altså vokse på meget lidt plads. Radiserne er også forholdsvist nemme at dyrke.

6. Løg

Løg bruges til utroligt mange ting i køkkenet. Heldigvis er løg også en af de nemmere grøntsager som du altså kan dyrke i dit drivhus. Løg findes i forskellige sorter, så du kan eventuelt vælge enten hvide eller røde. Du kan også dyrke skalotteløg eller hvidløg.

7. Agurk

Agurken er måske en af de allermest velkendte grøntsager som man dyrker i et drivhus. Smagen af drivhus-agurker er heller ikke til at tage fejl af. De smager nemlig vidunderligt. Du kan dyrke dem i enten en kapilærkasse, plantesæk eller direkte i jorden. Det er dog vigtigt at vide, at jorden skal være 18 grader varmt. Hvis du ikke vælger at plante agurken direkte i jorden, er det nødvendigt at du vander ekstra meget når der er varmt.