Minecookies.org

6 gode grunde til at male dit hus indvendigt

Der er mange gode grunde til at male dit hus indvendigt. Det kan være, du bliver inspireret, når forårssolen begynder at kigge frem bag frosten og tør det hele op. Med solen kommer der ny energi. Og med den også din nye motivation til at shine din bolig op med en gang frisk maling indvendigt.

Når du skal i gang med at male, er der en del at overveje. Du skal tage stilling til, hvilken slags maling du skal bruge, alt efter hvilket rum du vil male. Og i hvilken glans. Du skal bestemme, om der måske skal ny filt eller tapet op, inden du maler. Sidst, men ikke mindst skal du vælge, hvilken farve du vil male rummet i.

Forarbejdet er vigtigt

Forarbejdet inden du maler et rum i din bolig er vigtigt. Og faktisk også det der oftest tager mest tid. Der skal spartles huller til i væggene. Så skal væggene slibes glatte for ujævnheder. Kanter og lister skal vaskes af, inden de dækkes til med malertape. Møbler og andet, der ikke skal males, skal dækkes til med gamle tæpper eller lagner.

Hvorfor male huset indvendigt

Der er som nævnt mange gode grunde til at male dit hus indvendigt. Her har vi listet seks af de mest populære:

  • Du vil sætte dit eget præg
  • Give dit hus en opfriskning
  • Fra lille barn til stor teenager
  • Skade efter slitage eller ulykke
  • Nye møbler, ny stil, nye farver
  • Ændring af værelsets funktion

Sæt dit/jeres eget præg

Skal du flytte sammen med din kæreste i en ny bolig, vil I gerne sætte jeres aftryk sammen. Væggene skal males, og farverne og mønstrene skal matche til jeres sammenbragte møbler.

På den måde er I sikre på at få skabt jeres nye, hyggelige hjem.

Give dit hus en opfriskning

Har du boet i dit hus i mange år, så kan det være på tide at give det en opfriskning. Væggene er ved at falme lidt. Der er striber hen langs væggen efter din hunds hale.

Så er det nu, dit hus har fortjent en overhaling med frisk maling.

Fra barn til teenager

Hvor årene dog flyver afsted, og dit barn er ikke længere et lille barn. Det er pludselig blevet teenager, og alt for gammel til de nuttede bamser på tapetet.

Så er det bare med at engagere teenageren, så I sammen kan beslutte, hvilken farve der skal males på væggene og så ellers komme i gang med projektet.

Efter reparationer

Har du været så uheldig at have f.eks. en vandskade i badeværelset? Hele gulvet er banket op, og væggene har taget skade.

Nu I er i gang alligevel med reparationerne, er det oplagt at få noget ny maling på væggene. Måske endda en helt ny farve?

Nye møbler

Du har lige investeret i nye møbler til hele stuen, men de passer ikke helt sammen med farven på væggene. Så kunne det være et fint træk at få malet stuen. Måske med et flot motiv på endevæggen?

Ændring af værelsets funktion

Har du byttet om på værelserne, så du har fået kontor i det gamle børneværelse? Eller skal kontoret laves om til børneværelse, fordi en familieforøgelse er lige på trapperne? Så skal der med garanti nogle andre farver på væggene, for at alle bliver glade.