5 tips når du skal vælge havemøbler

Er du i tvivl om hvilke havemøbler du skal vælge? En have kan bruges på flere forskellige måder, og der er mange muligheder når havemøblerne skal købes. Det kan derfor godt være svært at vælge imellem. For at hjælpe dig på rette vej, får du her 5 gode tips til at vælge dine nye havemøbler, så haven bliver dit nye favoritsted.

Gør haven til dit yndlingssted

Gode havemøbler hører med til et godt udeliv i haven, og det er derfor vigtigt at få valgt de rigtige. Men hvad skal man så kigge efter?

Lav en liste over de behov havemøblerne skal dække

Når man skal købe nye havemøbler, er det en god idé at lave en liste over de møbler, som man har brug for. Hvor mange skal bruge havemøblerne, hvor ofte er der gæster og hvad skal haven primært bruges til? Ønsker man at haven skal fungere som et spisested i det varme sommeraftener, eller skal haven fungere som et sted, hvor man kan finde ro og afslapning. Der findes havemøbler til enhver smag, og man kan få et overblik over havemøbler her.

Prøv dine nye havemøbler før du køber dem

Når man shopper efter nye havemøbler, er det ofte en fordel at prøve dem først. Havemøblerne skal højst sandsynligt bruges mange gange, så det er vigtigt at de er komfortable at sidde i. Ved at prøve dem i butikken først, slipper man for at blive skuffet, efter at man har købt dem.

Vurder hvor meget tid du vil bruge på vedligeholdelse

Der er stor forskel på hvor meget vedligeholdelse, de forskellige typer havemøbler kræver. Hvis man vælger havemøbler af træ, så kræver de ekstra pleje og beskyttelse, hvis de skal holde længe og blive ved være flotte.

Hvis man derimod vælger havemøbler af almindelig plastik eller polyrattan, så er vedligeholdelsen lav. Her kan man ofte nøjes med at vaske dem med vand og opvaskemiddel.

Heller ikke havemøbler i stål og aluminium kræver den store vedligeholdelse. De skal bare spules med haveslangen og eventuelt vaskes med en smule mild sæbe.

Havemøbler i jern kræver en smule vedligeholdelse, da de kan ruste med tiden. Dette kan dog delvist forebygges ved at give dem en gang klar lak, inden de benyttes.

Overvej opbevaring af havemøblerne

Ved at opbevare havemøblerne et sted hvor de er beskytter imod vejr som regn, sne og slud kan man forlænge havemøblernes levetid. Det kan være i en kælder, en garage eller i et skur. Dog kan havemøbler lavet af træ risikere at tørre ud, hvis de står i et varmt rum.

Har man begrænset med opbevaringsplads, kan man med fordel købe havemøbler der slås sammen, så de fylder mindre.

Invester i kvalitets havemøbler

Det velkendte ordsprog ”du får, hvad du betaler for” holder også når det kommer til havemøbler. De billige plastikhavemøbler kan måske friste med den billige pris, men kvaliteten er sjældent høj, og levetiden lav. Derfor kan det i sidste ende ofte betale sig at købe lidt dyrere havemøbler, hvis man ønsker at de skal holde i mange år.