Minecookies.org

5 ting der pynter i enhver bolig

En lejlighed eller et hus er i princippet ikke andet end 4 ydervægge, indtil man begynder at indrette rummene indeni. 

Det bliver nemlig først en bolig, når der bor nogen – og mange vil mene, det først bliver et hjem, når de tomme vægge og det øvrige inventar prydes af personlige eller praktiske pyntegenstande. Det er nemlig i detaljerne man kan skelne det ene hjem fra det andet. Det er også dem, der gør et hjem personligt.

Her får du 5 forslag til ting, der pynter i enhver bolig.

Blomster

Mange er sikkert vokset op med potteplanter i vindueskarmen og blomster i hjemmets vaser. Det har altid været populært med grønt i boligen og det er ikke uden grund.

Blomster tilfører nemlig indretningen noget liv og giver den et organisk strejf. Grønne planter mod en rå betonvæg eller hvide højglansmøbler bløder eksempelvis den rå stemning en smule op.

Samtidig udfører levende planter den proces der hedder fotosyntese. Måske kan du huske det fra dine biologitimer, måske ikke. Kort fortalt går det ud på, at planterne omdanner CO2, vand og sollys til ilt. På den måde renser de luften og giver et bedre indeklima.

Mangler du blomster, kan du bestille flere forskellige slags på Bloomit.dk

Et vægur

Et vægur spiller en praktisk rolle i indretningen. Det kan fortælle dig hvad klokken er og derfor hjælpe dig med at navigere tidsmæssigt igennem din dagligdag.

Vælger du det rigtige ur, kan det dog mere end dét. Det kan pynte både en lille eller større del af væggen – og så kan det tilføre liv til boligen. Et ur viser nemlig tiden - og tiden er et menneskeskabt begreb. 

Der findes med andre ord ikke noget, der giver et hjem et mere menneskeligt præg end vægure.

Billeder og plakater

Med fotografier af dem du holder af eller særligt udvalgte billeder på væggene, kan du markere hvem du er som person. Måske har du nogle yndlingscitater eller særlige områder i verden, der betyder noget for dig? 

Ved at pryde dit hjem med motiver fra fjerne lande eller smukke citatplakater, kan du fortælle noget om dig selv – og give dit hjem en historie. Også selvom det måske er relativt nyt.

Det kan også være, du rent visuelt ønsker at understrege elementer i indretningen med matchende vægkunst: En flot trænuance på dit sofabord kan kombineres med smukke trærammer i samme flotte farve – og en velvalgt plakat kan harmonere perfekt med farven på dine pyntepuder.

Smarte opbevaringsløsninger

Et smukt hjems største fjende er rod. Det kan dog være svært at undgå, når man opholder sig indenfor hjemmets fire vægge.

Ved at benytte æsker og kasser til opbevaring, kan du dog gemme det værste væk på en pæn måde. De fleste af os har ting liggende fremme, som vi alligevel sjældent benytter, men ikke har nogen fast plads til.

Ved at vælge opbevaringskasser eller -æsker der matcher den øvrige indretning til disse ting, skaber du både en strømlinet stil i hele boligen og gemmer det værste rod væk. 

Du kan også vælge intelligente opbevaringsløsninger, når du skal finde møbler. Særligt i køkkenet, er der mange muligheder. Flere køkkenproducenter har særlige overskabe, med plads til køkkenmaskinerne og mulighed for at lukke i, når de ikke bruges – eller skuffefronter der skjuler flere inder-skuffer til småtingene.

Pynteting

Reoler, hylder og vindueskarme kan se ganske anonyme ud, hvis de står tomme. Derfor er pynteting som vaser, lysestager og pyntefigurer en næsten uundgåelig del af en harmonisk indretning.

Det kan godt være, du ikke selv lægger mærke til dem til hverdag, fordi du er vant til deres eksistens. Men var de en dag væk, ville deres fravær uden tvivl falde dig i øjnene.

Måske går du meget op i design og nyder at pynte dit hjem med kendte træfigurer fra danske designere eller spændende keramik fra en anerkendt kunstner. Det kan også være, du går mere op i at tingene er pæne og gerne går på opdagelse i Søstrene Grene eller den lokale genbrugsbutik.

Uanset hvad er der masser af muligheder for at personliggøre dit hjem med flotte pyntenips og smukke vaser.