4 tips til hvordan du indretter med din sofa

Giv sofaen luft

Det første tip, og nok det mest generelle, er at give sofaen luft. Mange laver den fejl når de skal indrette stuen med deres sofa, og andre møbler for den sags skyld, at de ikke sørger for, at der er luft omkring dem. Dette kan gøres på mange måder.

Har man pladsen til det kan det give utroligt meget at flytte sofaen ud fra væggen, så den ikke står klos op ad den. Ofte er omkring 10 cm mellem væg og sofa meget fint. Det kan virke ulogisk at flytte sofaen ud fra væggen for at få mere plads, men den ekstra luft bag sofaen giver indtrykket af et større rum.

For nogen giver det af forskellige grunde ikke mening at rykke sofaen ud fra væggen – hvad end det er pladsmangel eller sofatype etc. I denne situation kan man dog stadig gøre meget. Vigtigst er det at sørge for, at der ikke står andre møbler klos op ad sofaen.

Nedprioriter tv’et

En klassisk overvejelse der ofte kommer op når man skal placere sin sofa, er: hvor står den i forhold til fjernsynet? Dette giver god mening da sofaen typisk er vores primære afslapningssted i huset, og det er ofte her der ses film og tv-serier. Man kan dog overveje om det absolut skal være sådan.

Sofaen bruges trods alt til andet end tv, og at skulle tænke tv ind i placeringen kan begrænse mulighederne. En god løsning på dette problem kan være at købe et fleksibelt tv-ophæng. På den måde er det tv’et der er fleksibelt, og man kan gøre flere ting med selve sofaerne.

Har man plads, kan man også overveje at lave en separat tv-stue. Her kan tv’et have første prioritet og have alle siddepladser rettet mod sig. Dette frigør stuen, hvor man kan indrette siddepladserne til at være mere sociale.

Sofaen er mere end et stuemøbel

Sofaer hører ikke kun til i stuen. En god idé når man skal placere en sofa, er at overveje hvor man evt. kunne bruge ekstra siddeplads. Har man for eksempel en lidt stor gang eller entre, eller har man plads i eller tæt på køkkenet, kan det give mening at have en sofa der.

Læs ogsåSådan har vores indretning ændret sig i 2020

En sofa i forbindelse med køkkenet kan give mere end man lige overvejer. Det kan være et sted at slappe af mens man holder øje med maden, eller blot at indtage en lille snack. Man skal selvfølgelig ikke placere en stor flyder af en sofa, men det kan muligvis give mening med en lille 2 personers sofa til stuen.

Markér rum

Det sidste tip handler om at markere rum i rummet. Har man en stor stue, der både fungerer som almindelig stue og spisestue, og særligt hvis der er åbent til køkkenet, er det vigtigt at markere rummene i rummet. Ellers risikerer man, at rummet virker for stort og tomt.

En åbenlys måde at gøre dette på, er med en sofa. En chaiselong sofa er, modsat andre møbler, stor nok til at gøre lige præcis dette. Har man én stor sofa, kan denne ofte være en god rumdeler, placeret med ryggen til spisestuen. Med to mindre sofaer, kan det ofte give mening at stille den ene ved væggen, og bruge den anden som rumdeler.

Det er klart at det sofaen skal have en vis størrelse for at kunne fungere ordentligt som rumdeler, og har man allerede en sofa der ikke helt fungerer til dette, er det hvad det er. Skal man dog ud og erhverve sig en ny sofa, kan det være værd at overveje, om den kan agere rumdeler. I denne situation er det smart at kigge efter højryggede sofaer. Find flere sofaer her.