Minecookies.org

4 tips til en pænere græsplæne

Der er i dag flere og flere, der vælger at flytte til de lidt mindre byer og dermed væk fra de større byer – og det med god grund. For mens de større byer har lokket mange til med de mange muligheder for gode job og studier, så er det efterhånden blevet sådan, at flere begynder at se sig om efter de små områder, hvor de kan få mere beboelse for pengene.

Det betyder, at man ved at flytte fra storbyerne ikke blot slipper for at bo i en mindre lejlighed, man kan ofte få mange flere kvadratmeter til en mere fordelagtig pris. Og når det så er sagt, så er det jo ikke kun selve boligen, der ofte bliver større, det samme gør sig gældende med det haveareal, som man pludselig råder over. Her er det især korrekt vedligeholdelse og pleje af græsplænen, som mange har svært ved.

Den kræver vedligeholdelse

Når man pludselig står og har en have, og man ikke tidligere har været vant til at holde en sådan, oplever man nogle helt nye udfordringer. Det er nemlig ikke alle der helt ved, hvordan de sørger for at passe, pleje og vedligeholde den, således den bliver ved med at se pæn og indbydende ud.

Noget af det, som der især snyder mange, er den mængde kærlighed, som man skal ligge i en flot græsplæne. For mens mange er af den overbevisning, at den egentlig bare skal passe sig selv og klippes i ny og næ, så er det slet ikke sandheden. Her nyder mange godt af en plænelufter, som du kan læse mere om i denne her guide.

Slå den ofte

En græsplæne skal nemlig også passes, og noget af det, som du især skal have fokus på, når du gerne vil have en pæn græsplæne, er at have en god plæneklipper.

I dag er der mange, der er begyndt at benytte sig af robotplæneklippere og det med god grund. De kører nemlig jævnligt, og derved bliver plænen holdt. Jo oftere den klippes, vil ukrudt og mos have sværere ved at trænge op igennem den, og derved får man en meget flottere og meget mere tæt plæne.

Kalk og gødning

For det andet kan det være en fordel at sørge for at give sin plæne noget kalk og gødning. Har man problemer med ukrudt, og oplever man, at det er svært for de små strå at slå igennem på særlige områder, så kan det være en god ide at vende jorden i noget kalk, som er med til at forhindre at så meget ukrudt trænger igennem. Derudover er gødningen med til at give en god jord.

Efterså og vand plænen regelmæssigt

Og når jorden er god, kan du efterså. Det betyder, at du skal rundt på en plæne med de små frø og kaste dem ud der, hvor græsset mangler eller er for tyndt.

På den måde vil det nemlig snart komme frem igen. Og sidst men ikke mindst er det en god ide at vande din plæne, når du lige har eftersået den, og det samme gør sig gældende i særlig varme og tørre perioder.