Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

3 uundværlige ting til hjemmet for katte- og hundeejere

Det er helt fantastisk at have kæledyr. Det er de fleste kæledyrsejere heldigvis helt og aldeles enige om. Vores små, pelsede venner fylder vores hjem med sjov og ballade og uanede mængder kærlighed. Men, sammen med dem følger også ansvar og en hel del additioner til hjemmet, som du endelig ikke må glemme.

Her kommer vi ind på tre ting, som er helt uundværlige, selv om det måske ikke er de mest indlysende. Alt sammen er ting du sagtens kan finde i online dyreforretninger i dag. 

Dine kæledyr må ikke kede sig

Dit måske vigtigste ansvar som kæledyrsejer, ud over selvfølgelig at sørge for dit dyrs mest basale behov, er at aktivere dem. En tyk kat, der snorker under radiatoren, eller en hund, der ligger ved dine fødder hele dagen, er sandsynligvis understimuleret og keder sig. Selv om du ikke selv har tid til at lege med dine kæledyr hele dagen, findes der heldigvis masser af gode aktiveringsting til dem.

Aktiveringsspil og foderbolde er helt essentielle for både hunde og katte. Faktisk kan du helt droppe at fylde deres tørfoder i en skål, men i stedet ligge det i en foderbold hver dag. På den måde skal de altid på fødderne og bruge både kroppen og hovedet for at få mad, og det er kun sundt for dem!

Selv indekatten skal ud, og hunden skal ikke bare i snor

Både hunde og katte har brug for at komme ud. Selv din indekat fortjener bedre end at sidde i vinduet hele livet og aldrig selv få lov til at mærke græsset under sine bløde trædepuder! Din hund kan heller ikke nøjes med en enkelt gåtur hver dag, med mindre du har en rigtig stor have den kan løbe i.

Gåturen er den allervigtigste form for aktivering, og de mange nye lugte udenfor haven udgør stort set alle hundens nye oplevelser til hverdag. For både hunde og katte gælder det, at du skal have en sele og ikke blot et halsbånd.

Hvis du sætter snoren i halsbåndet trækker og slider du på dit kæledyrs strube og kan i værste tilfælde gøre permanent skade. Find i stedet for en god sele, som også gør det nemmere for dig. Katten smutter ikke ud af selen og hunden, der stadig trækker lidt for meget, er noget nemmere at styre for dig.

Alle fortjener at sove godt

Efter flere timers leg med aktiveringslegetøjet og en dejlig gåtur, er det tid til lidt kvalitetsnussetid og en rigtig god lur.

Mens din hund sagtens kan nøjes med en rigtig lækker kurv, der selvfølgelig skal passe i størrelsen og skal kunne holde til hundens vægt, har din kat brug for flere forskellige steder. Katte, i modsætning til hunde, kan godt lide at gemme sig lidt i huler eller i kurve, der er kommet lidt op i højden.

Har du ikke nok gode steder indrettet til din kat rundt omkring i huset, så finder katten sikkert noget selv, og det er ikke altid lige praktisk. Husk at katten altid gerne vil ligge i læ!