3 tips til at skabe hyggelig stemning i hjemmet

Det er vigtigt, at du indretter dit hjem, så det er hyggeligt at være i, når du befinder dig indenfor. I Danmark fylder de kolde måneder meget, men de går lidt hurtigere, hvis du formår at skabe en hyggelig stemning i hjemmet. Her får du tre tips til, hvordan du gør.

#1: Flere lyskilder skaber et behageligt lys

Hvis du kun har én lyskilde, kan du ikke justere det, så det passer til humøret. Rummenes funktion skifter i løbet af årstiderne. Stuen er eksempelvis typisk meget mere åben og lys i løbet af sommermånederne, imens vi putter os mere i sofaen, når de lyse måneder går på hæld, og vinterens kulde overtager.

Derfor er det en god idé at have flere lyskilder i rummet, så du kan balancere lysniveauet efter dit humør og årstiden. Om vinteren kan det eksempelvis være hyggeligt med en dæmpet belysning, der består af flere forskellige lyskilder.

#2: Naturlige materialer er hyggelige

Der er intet, der er mindre hyggeligt end et hjem, som er fyldt med plastik. Vælg i stedet naturlige materialer, som virkelig kan skabe en autentisk og rå stemning i dit hjem. Det lyder måske dyrt, men det behøver det ikke at være.

Du kan eksempelvis investere i et billigt lammeskind, som du placerer på en stol, i en sofa eller hænger på væggen. Det vil skabe en hyggelig og afslappet atmosfære i hjemmet, samtidig med at det pynter.

#3: Mal væggene i de rigtige farver

Selvom det er normen herhjemme, at vi maler væggene hvide, så er det ikke nødvendigvis den løsning, der er hverken den bedste eller den mest hyggelige. Du opnår en langt mere hyggelig stemning i dit hjem, hvis du er lidt mere vovet og maler væggene i nogle andre farver end blot de sædvanlige hvide farver.

Forsøg eventuelt blot at male den ene væg i en anden farve, så du opnår et kontrastfyldt samspil i hjemmet, der får det til at have mere kant og personlighed. Du vil opleve, at dit hjem bliver langt mere hyggeligt, når der er noget, der skiller sig lidt ud.