3 gode råd når du skal købe køkkenmaskiner

Indimellem står vi over for at skulle investere i nyt grej til vores køkken. Måske er opvaskemaskinen gået i stykker, måske en ny håndmikser, eller vi har fået lyst til at anskaffe os en ny, smart maskine, som vi har læst om i det seneste nummer af det madblad, som vi abonnerer på. Hvem vil ikke gerne kunne imponere vennerne med en maskine, der kan få en ret til at ligne noget, som man ellers skal på restaurant for at få?

Men man skal også tænke sig om, inden man kaster sig ud i et nyt køb. Ofte er en køkkenmaskine en kostbar sag, og hvilken model skal man vælge? Skal det være en basic model, eller man vælge den, der både kan røre og hakke? Her er tre gode råd til dig, der overvejer at købe ny køkkenmaskine.

Overvej hvilken model du skal bruge

Skal du for eksempel have en ny kaffemaskine, er der et hav af modeller og fabrikater at vælge imellem. Brug internettet til at tjekke mulighederne ud, og se for eksempel på kaffemaskine test, hvilken model der bedst opfylder dine behov.

Se efter antal kopper pr. bryg, om den kan holde kaffen varm, om bryggetemperaturen er de korrekte 94 grader C - brug et sammenligningsværktøj til at finde den rigtige model, når du har besluttet, at du skal have en ny.

Skal du overhovedet have en ny maskine?

Helt grundlæggende skal du overveje, om du overhovedet skal have en ny maskine eller nyt grej. En foodprocessor, der kan snitte, mikse, blende og alt muligt andet er god, hvis du tit står i køkkenet og laver mad, men er du typen, der spiser take away fire gange om ugen, er det måske lidt overdrevet.

Masser af maskiner samler støv på en hylde bagest i spisekammeret, så gennemtænk dit behov - er det 'need to have' eller 'nice to have'?

Flere maskiner eller én multimaskine?

Overvej, om du skal bruge flere maskiner med hver sin funktion, eller om du kan have fordel af en multimaskine, der kan flere ting på én gang. Det afhænger helt af, hvor flittig du er i køkkenet. E du typen, der hakker dit kød selv og bager alt dit brød, kan det være formålstjenligt med maskiner, der er specialiserede, fordi de ofte er stærkere og mere driftssikre.

Men er du kun i køkkenet for sjov, så kan du sikkert fint klare dig med en multimaskine. Det allervigtigste er at finde grej, der matcher dit behov, så du har det, du skal bruge, og ikke alt muligt andet, der bare samler støv.