Minecookies.org

Vaffeljern: Køkkenmaskinen der kan glæde store og små, morgen middag og aften

Vafler kan spises morgen, middag og aften og hvem elsker ikke vafler? Det gør de fleste, fordi vafler kan laves i alle tænkelige udgaver med forskellige ingredienser og smagssammensætninger, som gør, at alle kan være med på en vaffel eller to.

Noget af det mest fantastiske ved vafler er, at de kan spises på alle tænkelige tidspunkter. De er vidunderlige både til morgenmad, middag og sågar som aftensmad.

Det er de, fordi vafler fungerer både som søde og som salte. Vafler er lidt ligesom pandekager, men med et vaffeljern er det bare nemmere at lave. Du skal ikke vogte over dem, som du skal med pandekager.

Vafler passer sig selv i jernet, og imens kan du lave tilbehør, vaske op, dække bord eller hvad du mangler for at fuldende et lækkert middagsbord med vafler. Vaffeljern test hos Koekkenunivers.dk viser, hvilke vaffeljern der er de bedste, samt hvad de forskellige har af fordele og ulemper. 

Prøv dig frem med ingredienser og smage

Vafler kan være meget simple at lave, og derfor er det også mad, som alle kan finde ud af. Vaffeljernet gør det meste af arbejdet for en, men du kan eksperimentere med dejen, så den bliver præcis, som du vil have den.

Mange tænker nok mest på dessert, når de tænker vafler, men de kan bruges til meget andet. Det er blevet mere og mere populært at spise vafler til middagsmad og aftensmad, og her er det i den salte version.

Det kan for eksempel være med spinat eller kikærter, som kan bruges lidt ligesom en klassisk madpandekage med fyld ovenpå. Der er ingen grænser for, hvad du kan putte i dine vafler, så de smager, som du bedst kan lide dem.

Det er bare med at prøve dig frem. Du kan med fordel starte med en grunddej, du ved fungerer og derefter forsøge dig med at putte forskellige grøntsager, bær eller frugter i afhængig af, hvad de skal spises til. 

Vafler i former og figurer

Der er mange forskellige typer af vafler og helt klassisk er der de firkantede, tykke belgiske vafler og de hjerteformede, som de fleste nok kender. I dag er det ikke nok. Du kan få vaffeljern, som er specielt henvendt til børn. De former vaflerne som vilde dyr, kæledyr, Disney figurer og mange andre ting, som kan gøre det lidt nemmere at lokke sund mad i børn.

Udover, at du i dag kan købe vaffeljern med sjove og anderledes figurer i, bør du også overveje, hvilke type af vaffel du bedst kan lide, inden du køber dit nye vaffeljern. Nogen er mest til de tykke belgiske vafler, mens andre kan lidt mere flade og sprøde vafler. Du skal finde ud af, hvilken type du bedst kan lide og købe et vaffeljern ud fra det.

Derudover er der forskel på, hvor mange vafler ét vaffeljern kan lave. De helt store kan lave op til fire ad gangen, mens det er mere normalt at kunne lave to ad gangen. Hvis I er en stor familie eller ofte laver vafler til et måltid, kan et vaffeljern med en rigtig god varmeevne være en god ide. 

Find flere uundværlige køkkenmaskiner lige her.