Minecookies.org

Understrygning af tag - Sådan gør du

Det er vigtigt at holde huset ved lige i form at reparationer og renoveringer. Dette kan nemlig både have en effekt på regninger og generel værdi af huset. At udskyde reparationer over længere perioder er sjældent i god idé, så hvis der er noget, der trænger til at blive ordnet, så er det bare med at komme i gang.

Hvad er understrygning?

Understrygning af tag betyder, at der på indersiden af tagstenene er lagt et lag af mørtel i alle samlinger mellem stenene, for at taget skal være ”tæt”. Dette er især noget, der er gjort på de fleste gamle tegltage. Understrygningen hjælper desuden også med at binde tagstenene sammen og derfor gøre hele taget stærkere.

Over tid bliver understrygningen dog svagere i takt med, at mørtlen mister sin elasticitet. Her vil mørtlen langsomt begynde at få revner og falde af i klumper, når tagstenene bliver rykket i på grund af blæst. Dette leder til, at taget bliver utæt, hvilket kan lede til vandskader. Desuden vil tagstenene ikke være bundet sammen længere og vil nemmere kunne ruskes løse af vinden. Det betyder altså, at tagstenene i værste falde bliver blæst af dit tag under en storm.

Nyere understrygninger af tag benytter sig af mere fleksible materialer frem for mørtel. Det betyder altså, at de kan holde til mere og derfor undgår revner og krympning samt alle problemer, der kan forekomme til mørtel.

Vær på forkant med dit tag

Det er vigtigt, at der er styr på taget, da et dårligt tag i høj grad kan være til skade for din bolig. Det kommer ikke kun til at gå ud over dine varmeregninger, men kan også betyde, at dit hus tager skade, hvis regn og sne kan komme ind gennem taget. Det er derfor en del af hjemmet, der helst skal være godt styr på.

Hvis der er problemer med taget, og det for eksempel har brug for understrygning er det en god idé at komme i gang hurtigst muligt. Især hvis det er en årstid med meget nedbør. Sørg desuden for at tjekke understrygningen af dit tag cirka en gang om året, så du ikke reagerer, når det er for sent, og skaden allerede er sket.

Hvis du gerne vil have, at understrygningen af dit tag bliver så god og effektiv som muligt, er det værd at overveje at få det gjort af professionelle. Du kan finde pris på understrygning af tag online, hvor du også kan lære mere om proceduren. Du kan også finde gode professionelle til at udføre arbejdet og derfor vide dig sikker på, at det bliver gjort på den helt rigtige måde.

Understrygning af dit tag

Når du får professionelle til at komme og lave understrygning af dit tag, kan det indebære flere forskellige ting. I nogle tilfælde, bliver der lavet reparation af den beskadigede mørtel samt udskiftning af tagsten og murværk.

Når en professionel murer kommer for at lave understrygning af dit tag, vil han normalt gå igennem flere trin for at tjekke behovet og sørge for, at arbejdet bliver udført til bedste standard. Han vil blandt andet kontrollere og undersøge hver eneste flise for at undersøge, om der løs mørtel. Ofte vil mureren sørge for at understryge hele taget i stedet for kun at fokusere på de problematiske steder. Du kan derfor være sikker på, at din nye understrygning er komplet og grundig, og at det kommer til at holde i lang tid.

Understrygning er altså en vigtig opgave at få ordnet, hvis du har et hus, med gamle tage, hvor understrygningen har flere år på bagen. Ved at sørge for, at understrygningen udføres og tjekkes kan du være sikker på, at dit tag er i den bedste stand, det kan være.