Uddannelsen indenfor byggeri, med ekstra gode jobmuligheder

Tag en uddannelse allerede efter 9. klasse – bliv anlægsstruktør. Skole og praktik, løn under hele uddannelsen og job bagefter. En anlægsstruktør er den, der laver alt forarbejdet på en byggeplads, det vil sige gør klar til støbning af fundament, udlægning af dræn, planering af jorden og så videre. I jobbet som anlægsstruktør handler det om at bruge kroppen og håndtere store maskiner.

Du behøver ikke være uddannet håndværker for at arbejde på en byggeplads og for at kunne udføre et vigtigt stykke arbejde. I jobbet som anlægsstruktør sikrer du, at alle de andre på byggepladsen bliver klar til deres arbejde, og uden forarbejdet bliver der ganske enkelt intet byggearbejde. Læs mere om uddannelsen på skideligeglad.dk/uddannelse-med-loen.

Få løn under uddannelsen

De fleste tænker sikkert: ”Hvad laver en anlægsstuktør?” – og det gør du måske også, men faktum er, at arbejdet altid har eksisteret, det har bare ikke altid været en uddannelse.

Du får både færdigheder og løn, når du tager en uddannelse til anlægsstruktør. Få papir på det, du kan og løn for det, du laver – tag en uddannelse til anlægsstruktør.

Start allerede efter 9.klasse

02 i dansk og matematik er, hvad du behøver for at komme i gang med at bruge hænderne og de store maskiner på byggepladsen.

Uddannelsen til anlægsstruktør er sammensat af skole og praktik, så du får afprøvet dine nye kompetencer undervejs i forløbet.

Skoleforløbene starter med et grundforløb og består resten af tiden af små korte perioder under praktikken, hvor du skal tilbage på skolebænken.

En uddannelse til anlægsstruktør handler ikke om boglige færdigheder, men om at lære, hvad der skal til, for at gøre en byggeplads klar til byggeri.

Brug hænderne

Uanset om du sidder på skolebænken eller er ude på byggepladsen, så handler det primært om at bruge hænderne. Du lærer opgaverne ved at udføre dem, og de store maskiner på byggepladsen bliver hurtigt til nogle af dine vigtigste arbejdsredskaber.

Med SU, mens du sidder på skolebænken, og elevløn under praktik er du sikret en stabil indkomst gennem hele uddannelsesforløbet, og så er det sjovt hele tiden at lære noget nyt. Det bliver aldrig kedeligt i hverken uddannelsesforløbet eller på jobbet som anlægsstruktør – ikke to dage er ens, og dit arbejde gør altid en forskel for byggeriet.

Brug hovedet og vælg en uddannelse, hvor du bruger hænderne – så gør du en forskel fra dag ét.

Gode jobmuligheder

Der er gode muligheder for job efter uddannelsen til anlægsstruktør. Uddannelsen er udpeget til en såkaldt ’fordelsuddannelse’, som netop betyder, at der er gode jobmuligheder efter endt uddannelse.

De lange perioder med praktikforløb sikrer dig desuden et godt netværk i byggebranchen, så du måske kan fortsætte jobbet i det firma, hvor du har været i praktik efter endt uddannelse.

Selve uddannelsen til anlægsstruktør tager i alt 4 år og 6 måneder, og størstedelen foregår ude på byggepladser, så du lærer både branchen og opgaverne rigtig godt at kende – en god start på fremtiden.

Tag uddannelsen inden for byggeri, med ekstra gode jobmuligheder.