Minecookies.org

Gør haven ekstra hyggelig med havelamper til de lune og halvmørke sommeraftener

Sommeren og sommerferie står for døren, hvilket betyder lange og hyggelige sommeraftener i haven med familie og venner. Haven bliver ofte et hyggeligt samlingspunkt for mange om sommeren, hvorved havelamper næsten er et must, hvis man ønsker at gøre haven ekstra hyggelige til de lune og halvmørke sommeraftener.

Derfor bør du investere i en havelampe

Mange benytter havelamper til at oplyse stier eller indkørsler, men havelamper er også super effektive til at skabe en hyggelig belysning i haven, således at man kan nyde de lune sommeraftener til fulde. Derudover så har de også en præventiv virkning overfor ubudne gæster og kan være med til at fremhæve bestemte områder, som man måske ønsker at lægge særligt fokus på – dette kunne for eksempel være blomsterbede, havebænke, buske eller lign.

Du kan i dag finde havelamper & LED-havelamper i sæt i langt de fleste byggemarkeder og til stort set alle slags anvendelsesformål. Ligeledes fås de i mange forskellige designs og med forskellig lysstyrke, således at der er noget til hver en smag og hvert et behov.

Fordele ved at vælge en LED-lampe

Tidligere benyttede man ofte en ganske almindelig glødepære i den udendørs væglampe, hvilket ofte resulterede i jævnlig udskiftning af pæren og et stort energiforbrug. Derfor har mange i dag udskiftet deres gamle glødepære med en LED-lampe, som er et super godt alternativ, hvis man ønsker en stor energibesparelse samt længere levetid for ens lampe.

Med en LED-lampe får du en energibesparelse på helt op til 90% i forhold til den traditionelle glødepære med samme lysstyrke. Derudover sikrer du dig en udendørslampe med en levetid op til 50.000 timer og som har en lang holdbarhed i forhold til antal tænd/sluk. Du kan dermed tænde og slukke for din lampe igen og igen – For eksempel via en bevægelsescensor som vil tænde for lyset, hver gang nogen passerer forbi den

Hvor mange watt skal din LED-udendørslampe have?

Når man har at gøre med LED-lamper, giver energiforbruget i watt ikke noget klart billede af lysstyrken i din lampe. Dette skyldtes det forskellige lysudbytte og den kvalitet LED-lamperne er fremstillet i, som giver bedre mening at se på lumen-værdien, når man taler om lysstyrke.

En LED-lampe, der har et praktisk formål - såsom en vejlampe, væglampe, en udendørs loftlampe eller lign. bør levere 500-1000 lumen i lysstyrke, hvilket kræver 7-15 watt.

Er det blot en lampe som skal bruges til dekoration i haven, så er der ingen bestemte retningslinjer for, hvor mange lumen den bør levere. 10-20 lumen er som regel nok at gå efter, hvis man blot ønsker en svag og hyggelig lysstemning.