Minecookies.org

6 grunde til at få en flagstang i haven

Markér fødselsdage, helligdage eller andre særlige anledninger ved at hejse flaget på din egen flagstang i haven. Læs med herunder, og bliv overbevist om, hvorfor det er en god idé at få sat en flagstang op i haven.

Der er noget særligt over det rød-hvide Dannebrog på en hvid flagstang mod en klar, blå himmel. Dette syn i sig selv er måske grund nok for dig til at anskaffe en flagstang, men ellers findes der mange andre gode grunde.

Ikke kun til Dannebrog

Har du tænkt over, at du kan hejse andet end lige Dannebrog i din flagstang?

Hvis du får udenlandske gæster, kan du glæde dem med at hejse deres nationale flag. Du kan også markere Copenhagen Pride ved at hænge det regnbuefarvede flag op i denne anledning, hvis du har lyst til det.

Husk dog, at du skal have tilladelse af politiet, hvis du vil flage med andet en nationalflaget, FN-flaget, EU-flaget, det grønlandske, det færøske eller de nordiske landes flag.

Markér fødselsdage

Er der noget hyggeligere end at gøre det til en tradition at hejse flaget på din egen eller din families fødselsdage? Det smukke flag vil vejre i vinden og gøre dagen endnu mere speciel.

Benyt flagstangen året rundt

Det er ikke kun til festlige lejligheder, du kan få glæde af flagstangen.

Når den mørke tid sætter ind, kan du sætte en smuk lyskæde op i din flagstang. Så ligner den et elegant juletræ, når det bliver mørkt om aftenen og din have vil lyse op i hele nabolaget.

Fejr særlige begivenheder

Vær med til at fejre de nyudklækkede studenter, konfirmanderne, eller markér de kongeliges fødselsdage. I Danmark er der en lang række officielle flagdage, hvor du kan hejse flaget. Du er dog ikke forpligtet til det.

Markér f.eks. disse vigtige flagdage:

  • Langfredag: Flag på halv stang hele dagen.
  • 5. maj: På grund af Danmarks befrielse i 1945
  • 5. juni: Grundlovsdag – 1. danske grundlov 1849
  • 5. september: Hejs flaget for Danmarks udsendte

Lær børnene om traditioner og respekt

Hvor mange børn kan folde et flag korrekt og sørge for det aldrig rører ved jorden?

Garanteret kun dem, der har været spejder, eller dem der har lært det hjemmefra. Giv denne traditionelle viden og skik videre til dine børn ved at have jeres egen flagstang i haven.

Vidste du dette om Dannebrog?

  • I 1219 faldt Dannebrog ned fra himlen under slaget mod Esterne
  • Flaget Dannebrog er det allerældste nationale flag i hele verden
  • Der findes helt nøjagtige regler om, hvordan Dannebrog skal foldes

Hejs flaget på halvt, og vis respekt

Lige så vigtigt som det er at fejre fødselsdage og særlige anledninger, lige så vigtigt er det at markere en afsked eller noget tragisk.

Døden er uundgåelig og et flag sat på halv stang er måske den mest respektfulde måde at vise anerkendelse og respekt for den afdøde og hans eller hendes kære.

Få dig en flagstang, og markér alle livets store dage.