5 gode grunde til at vælge en varmepumpe

Flere og flere danskere har inden for den seneste årrække skiftet oliefyret eller naturgassen ud med en varmepumpe. Såfremt du overvejer at gøre det samme, får du her fem gode grunde til at føre dine tanker ud i livet.

1) Varmepumper er billige

Den alteroverskyggende største fordel ved at skifte dit nuværende varmesystem ud med en splinterny varmepumpe tager udgangspunkt i økonomiske besparelser. Du vil nemlig ikke være nødsaget til at bruge tusindvis af kroner på eksempelvis olie, da dit nye varmesystem derimod vil køre på strøm, men ligeledes skabe strøm helt af sig selv.

Såfremt du giver dig til at skifte varmesystem, vil du således tjene din investering tilbage indenfor en overskuelig årrække grundet besparelser på varmeregningerne. Der skal hverken fyldes olie, brændsel eller noget som helst andet på. Tværtimod vil en varmepumpe typisk producere fire gange så meget varmeenergi, som den suger af strøm.

2) De kræver ikke det store vedligeholdelsesarbejde

Hvis du får skiftet dit gamle varmesystem ud, vil du hurtigt opleve, at du ikke skal bruge de store kræfter på at vedligeholde systemet. Du skal primært blot holde blade og lignede fra haven væk fra udendørspumpen og i visse tilfælde give et støvfilter i systemet en hurtig omgang med støvsugeren. Derudover skal den i visse tilfælde også tjekkes af en professionel på en årlig basis, men det er i så fald også blot det.

Ellers skal du ikke bekymre dig om anlægget, da det opererer helt og aldeles på egen hånd. Som allerede nævnt, er du tilmed heller ikke nødsaget til at købe noget ind fra tid til anden.

3) Der findes mange forskellige varianter på markedet

Markedet for varmepumper er i høj grad stort og alsidigt, så du kan derfor med sikkerhed finde en variant, som passer til din bolig – uanset om du er på udkig efter et nyt varmesystem til en helårsbolig eller eksempelvis et sommerhus.

Overordnet set skal du vælge mellem luft til luft pumper og luft til vand pumper. Førstnævnte anvendes ofte i sommerhuse eller boliger, som kun tages i brug af og til. Sidstnævnte er derimod tiltænkt helårsboliger og udgør af denne årsag naturligvis et større udskiftningsprojekt end den mindre type.

4) Du gør miljøet en stor tjeneste

Ved at vælge en varmepumpe gør du med sikkerhed miljøet en kæmpe tjeneste. En af de største kilder til CO2-udslip er nemlig den måde, hvorpå vi mennesker traditionelt set har opvarmet vores boliger. Det gør således i den grad en forskel, hvis du udskifter oliefyret eller naturgassen med et nyt og mere miljøvenligt varmesystem.

5) Visse varmepumper har digitale fordele

Denne fordel gør sig kun gældende for visse varianter, men det er i stigende grad blevet udbredt at inkorporere en række af digitale fordele i diverse varmepumper. Disse vil som oftest give dig muligheden for at regulere indeklimaet i din bolig, selv når du er på farten.

Dette ville naturligvis aldrig være muligt med et gammelt, traditionelt oliefyr, og der er i sandhed tale om en fordel, enhver vil nyde godt af.