4 gode råd til stueindretningen

Vil du gerne have en mere hyggelig stue, hvor du kan slappe af og nyde samværet med familien? Her får du en række gode tips til, hvordan du indretter din stue, så den er både praktisk, personlig og hyggelig.

I Danmark bruger vi meget tid på at befinde os indenfor, hvorfor det er vigtigt, at vores hjem er indrettet sådan, at vi føler os godt tilpas, når vi er hjemme. Stuen er samlingspunktet, når venner og familie kommer på besøg, hvorfor det er endnu mere vigtigt, at rummet er indrettet, så det er både praktisk og hyggeligt.

Der findes ingen bestemt måde, hvorpå du skal indrette din stue. Der findes flere tusinde måder at gøre det på, og derfor er de tips, du får herunder, ikke obligatoriske. Det er blot ment som inspiration til, hvordan du får mest muligt ud af din stue.

#1: Overvej størrelsen på dit inventar

Før du køber nye møbler til stuen, kan det være en god idé at opmåle den, så du sikrer, at de møbler, du ender med at købe, ikke er for store til stuen. For store møbler er ikke bare upraktiske, de gør stuen mindre hyggelig.

Det er eksempelvis ærgerligt at komme hjem med en ny 3-personers sofa, når der kun er plads til en 2-personers. Hvis du vil sikre dig, at det ikke kommer til at ske, bør du starte med at måle stuen op, så du ved, hvad du skal gå efter.

#2: Hvad er formålet med stuen?

Når du har målt stuen op, er det vigtigt, at du overvejer, hvad det overordnede formål med stuen er. Hvad skal den egentlig bruges til? Hvis du er socialt anlagt, kan det være en god idé at sørge for, at der er plads til mange mennesker i stuen.

#3: Husk kontrasterne

Alt for mange mennesker vælger at male væggene i hvid, hvilket da også er praktisk, når vi bor i et land, hvor der sjældent kommer lys ind i boligen om vinteren. Det er dog ikke de hvide nuancer, der gør, at hjemmet får personlighed.

Hvis du vil give dit hjem et unikt touch, kan du med fordel male en af væggene i en anden farve, så der skabes en kontrast, som helt sikkert vil fungere som et friskt pust i hjemmet.

#4: Gulvtæpper gør underværker

Hvis du vil gøre stuen endnu mere hyggelig, kan det være en god idé at investere i et par lækre gulvtæpper, som kan ligge under sofabordet og eventuelt et andet sted i stuen. Et persisk tæppe vil virkelig gøre underværker og tilføre stuen lidt af Østens magi.