3 tips til indretning af børneværelset

Hvis du går og venter dig, går du sikkert rundt med mange overvejelser, bekymringer og praktiske gøremål, inden den lille nye baby kommer til verden. Mange af disse drejer sig ofte om indretning af børneværelset, som både skal opfylde funktionelle, praktiske og stilmæssig krav. Det kan være svært at få dem alle til at gå op i en højere enhed.

Vi har her samlet de 3 vigtigste tips og overvejelser, når du skal indrette børneværelset til den lille ny.

#1. Sikkerhed kommer først

Når det drejer sig om at indrette børneværelser, skal sikkerheden altid komme først. Kontroller derfor først at knager, billeder eller fotorammer, og sørg for, at de er sikkert fastgjort til væggen. Det er selvfølgelig en god ide at dekorere med søde små bamser og puder, men sørg for at de ikke kan nås af barnet når du ligger på puslebordet eller lignende.. Derudover må du ikke indrette med små nipsgenstande,  da babyen hurtigt kan putte det i munden eller ødelægge dem.

Du får også brug for en masse børnesikring - både i børneværelset og rundt i huset. Glem ikke de små ting som stikkontakt dæksler, skabslåse og hjørnebeskyttelse. Disse små ting vil spare dig for konstant at bekymre dig om dit barns sikkerhed, da barnet hurtigt begynder at kravle og løbe rundt med tiden.

#2. Funktion er en prioritet

Den næste overvejelse om, hvordan man designer et børneværelse, er at sikre den rigtige mængde funktionalitet i rummet . For at imødekomme disse behov har vi samlet de mest nødvendige ting man skal bruge i børneværelset i de første måneder:

  • En krybbe, som din baby kan sove i
  • Et puslebord, hvor du kan skifte babyens ble
  • En stol til pleje og amning
  • Opbevaring af tøj, babyartikler og legetøj

Alt ud over disse ting optager bare unødvendig plads og skaber rod i rummet. Hold det simpelt og spar dig selv en masse tid som du ikke har til at rydde op.

#3. Hold det kønsneutralt

Er du stadig ikke sikker på, hvilket tema der skal være i børneværelset? Er du måske overvældet af alle beslutninger om temaer, når det kommer til indretning? Hvis du er i tvivl er det bedste valg at holde det hele så kønsneutralt som muligt.

Du kan nemt være fristet til at lave et lyserødt prinsesse værelse til din nyfødte pige eller et blåt sports-værelse til din nyfødte dreng dreng. Det kan være en god ide at undgå disse farve stereotyper. Gå i stedet med neutrale farver eller et simpelt tema som dyr eller natur.

En kønsneutral børnehave er også vigtig, hvis du ønsker at få mere end et barn. På den måde vil du være i stand til at beholde temaet og spare dig både tid og penge.

Nu er du klar til at dekorere dit børneværelse på din egen måde!

Ved hjælp af disse enkle tip ved du nu, hvordan du dekorerer et børneværelse med de allerbedste valg til dig og din baby. Husk, at dit barns sikkerhed er absolut førsteprioritet. Derefter skal du fokusere på rummets funktion og hvordan det vil hjælpe dig gennem de første måneder af moderskabet.

Til sidst skal du vælge et kønsneutralt børneværelse-tema for at spare dig tid og penge, eller hvis du vil have mere end et barn til at sove i rummet.