Gamer PC guide – stationær eller bærbar?
Er du på jagt efter en gamer PC du kan bruge til det meste, så kan du i dette indlæg kan du få nogle tips i denne gamer PC guide. Jeg vil både give et par tips om stationær og bærbar pc til gaming, samt links til hvor du evt. kan købe dem.
Gaming er for alle
Da jeg er født i 1978, hører jeg til en af de første generationer der begyndte på at spille computer. Jeg har været med lige siden starten, for snart mange år siden.
Dengang var det mest drenge der var gamere. Jeg kan også tydeligt huske hvordan mange forældre regnede med det var noget vi ville vokse fra. Mine forældre tror stadig at jeg vokser fra det den dag i dag.
Sådan er det dog slet ikke. Og det er heller ikke kun drenge der gamer. Og de er heller ikke nødvendigvis nørdede. Det er helt almindelige mennesker der gamer. Og der er også mange piger der gør det. Hvis ikke på PC, så på konsol.
Så det er efterhånden meget normalt at game. Både for drenge og piger. Og det er noget man ALDRIG bliver for gammel til.
Gaming kræver ofte mere
Skal du spille computer på din PC, så ved du sikkert også at du ikke kan spille alle de nye spil, hvis din computer har nogle år på bagen. I hvert fald ikke i fuld opløsning og med alle grafiske detaljer slået til. Dertil kræver de nye spil simpelthen for meget af din computer.
De ting der ofte er problemet i ældre computere, er deres grafikkort, mængden af RAM, samt den generelle hastighed af computeren (processoren).
Skal du have en ny computer i dag som skal anvendes som gamer PC, så er der nogle forholdsregler du kan forsøge at tilgodese.
- Hurtig processor (i5 eller i7)
- Masser af RAM (minimum 4GB og helst 8 eller mere)
- SSD harddisk som primær harddisk. SSD harddiske er nyeste teknologi inden for harddiske, som altid har været computerens flaskehals. SSD diske er langt hurtigere end almindelige harddiske, og kan både sikre hurtige opstart, samt hurtige datalevering generelt. Find SSD harddiske lige her.
- Et godt og hurtigt grafikkort, også gerne med masser af RAM
En gamer PC behøver dog ikke koste spidsen af en jetjager for at du kan bruge den til det meste – eller det hele hvis du er villig til at slække lidt på grafikken. Skal du have det bedste af det bedste, så må du ikke gå på kompromis med ovenstående liste.
Typisk så koster det bedste af det bedste dog lidt for meget i forhold til hvor meget bedre det er end det næstbedste. Så hvis pengene ikke hænger på træerne, men du gerne vil have noget godt udstyr, så gå efter det næstbedste.
En gamer PC kan bruges til alt - Se udvalget her!
Selvom du primært er på jagt efter en gamer PC, så husk at den sagtens kan bruges til alt andet også. Faktisk kan du betragte en gamer computer som en kraftig PC, der kan bruges til det meste (hvis ikke alt).
Hvis du ud over at spille også skal arbejde med Office Pakken, kontor prorammer, Adobe Programmer eller andet, så er det slet ikke noget problem med en gamer computer.
Gamer PC stationær
Du får klart mest for pengene hvis du køber en stationær gamer PC. En stationær er efter min mening også altid hurtigere end en bærbar. Lad os prøve og kigge lidt på fordele og ulemper ved en stationær gamer PC:
Fordele:
- Den er langt billigere end en bærbar gamer PC
- Den er ofte endda kraftigere end en bærbar selv om den også er billigere
- Det er nemmere selv at udskifte eller tilføje hardware i en stationær
- Det er nemmere at overclocke en stationær PC – både fordi det er nemmere at komme til, men også fordi der er bedre luftgennemstrømning i en stationær gamer PC
Ulemper:
- Den er stationær, så den er besværlig at flytte rundt på, hvis du f.eks. har behov for en computer i skolen, eller hvis du ofte mødes med andre rent fysisk for at spille computer.
- Den fylder langt mere end en bærbar computer
Her kan du købe en stationær gamer PC:
Ønsker du at købe en stationær gamer PC, er der nogle brugbare links til dig herunder:
- En billig stationær gamer PC kan du finde lige her.
- Skal det være en gamer PC af meget høj kvalitet, kan du kigge på dem her.
Gamer PC bærbar
Skal din gamer PC både kunne klare de fleste (eller alle) spil, samt være mobil, så skal du gå efter en bærbar gamer PC. Lad os først kigge på fordele og ulemper ved en bærbar gamer PC:
Fordele:
- Den er bærbar. Tadaaaa! Det betyder at du nemt kan slæbe den med dig i skole, på uddannelsessteder og ikke mindst til netparty, når du skal game sammen med andre.
- Den fylder ikke så meget som en stationær og det gør dig også i stand til at bruge den flere steder i din hjem.
Ulemper:
- Den er dyrere end en stationær af samme kvalitet.
- Det er sværere at udskifte hardware i den.
- Det er ikke så nemt at overclocke, hvis du er til den slags, på grund af den dårlige luftgennemstrømning.
Her kan du købe en bærbar gamer PC:
Er din gamer PC nød til at være bærbar, så kan du finde gode steder at købe herunder:
- Ønsker du en billig gamer bærbar, så kan du find en brugt bærbar lige her.
- Skal det være en rigtig god gamer bærbar, så tjek en af dem her.
Gamer PC tilbehør
Når du har anskaffet dig en gamer PC, så er der noget ekstra tilbehør som er uundværligt, hvis du er en seriøs gamer eller bare ønsker at fuldende oplevelsen når du spiller computer.
Der er en række ting som du kan overveje at tilkøbe for at være bedst mulig stillet når du skal spille:
- Gamer mus: Når du skal skyde fjenden, eller navigere din hær i et strategi spil, er præcision og hurtighed et must. Derfor skal du gå efter en mus med så høj DPI som muligt, så det ikke er dit udstyr der gør dig upræcis. Tjek f.eks. nogle af dem her.
- Gamer tastatur: Et tastatur er ikke bare et tastatur inden for gaming. Her vil du kunne få brug for programmerbare taster, sådan så du nemt kan lave dit eget system i spil, der vil gøre dig en langt hurtigere og mere effektiv gamer. Tjek f.eks. nogle af dem her.
- Headset / hovedtelefoner / høretelefoner: Et par gode hovedtelefoner bliver både du og dine omgivelser glade for. Dem du bor sammen med slipper for at høre på lyden fra spillet, og du får selv en så godt lyd som overhovedet muligt uden at forstyrre andre. Samtidig skal du huske at vælge et sæt med mikrofon, da mange spil kræver at du kan tale med andre. Tjek f.eks. nogle af dem her.
- Gamer skærm: Er der noget gamere hader så er det når spilene ikke kører flydende. Derfor skal computeren være kraftig, men skærmen skal også have en høj opdateringshastighed, så den ikke viser billederne så langsomt at det giver unøjagtigheder i et actionfyldt computerspil. Find gode gamer skærme lige her.
- Gamer stol: Hvis du spiller computer mange timer om dagen er det også ekstremt vigtigt at sidde godt og behageligt. Da computerspil også kan betyde at kroppen bevæger sig mere end ved almindeligt kontorarbejde, er det også en god ting hvis stolen har god støtte og "holder spilleren lidt fast". Find gamer stole lige her.
Ønsker du selv at gå på opdagelse efter gaming udstyr, så kan du finde en oversigt her.
Find gode spil til din gamer PC her
Med en kraftig gamer PC, kan du spille hvad som helst. Hvis du savner inspiration til nye spændende spil, så kan du finde masser af gode spil til PC ved at klikke lige her.
Gode råd om børn og gaming
Nutidens børn og unge er vokset om med gaming, og hvor det måske endda er normalt at forældrene også gamer.
Der er dog også familier hvor det for forældre er et uforståeligt fænomen og hvor holdningen om hvorvidt børnene for lov til at spille ofte kan blive negativ. Det er synd, for der er mange gode ting i at lade dit barn spille computer.
Det kan være en meget dyr hobby, men der er også mange gode ting, som f.eks.:
- Dedikationen til noget som både er lærerigt og sjovt. Og hvis du tror at børn ikke lærer noget af at spille computer tager du fejl. 2 ting som mange ofte bliver bedre til ved at spille computer er forståelsen for computere og IT generelt, samt det engelske sprog, da meget i dette univers foregår på engelsk.
- Det sociale. Der er læring i at lære andre mennesker at kende - også selvom det foregår virtuelt i første omgang. Men det åbner ofte for muligheden for gode venskaber, samt møder i virkelighenden.
- Det kan blive en levevej. E-sport er populært som aldrig før, og har du et barn der elsker det, bruger mange timer på det og som tager det seriøst kan det blive en levevej. De dygtigste spillere kan tjene rigtig gode penge på det som startede som en hobby. Der er i øvrigt også andre måder at tjene penge på det, end ved at blive en god gamer.
Det bedste du, efter min mening, kan gøre som forældre til børn, der elsker at spille computer, er at give dem lov, men samtidig sørge for at de også får andre interesser.
Mindre børn bør måske heller ikke spille alle spil. Derudover bør du tage en snak med dine børn om generel opførsel online, samt farerne ved at færdes online.
Det spiller jeg selv
Jeg elsker selv at spille computer, og jeg tror faktisk aldrig jeg bliver for gammel til det. I de seneste mange år har jeg dog ikke haft så meget tid til det som jeg gerne ville. Jeg startede med at spille computer på pc da jeg var ca. 17 år. I årene før havde jeg både haft en commadore 64, samt senere en Amiga 500. Det var toppen af poppen dengang og det brugte jeg og min lillebror masser af tid på.
Min første PC fik jeg da jeg var ca. 17 år, så det er MANGE år siden. Det var en 486’er, som sammenlignet med nutidens computere, mest af alt må siges at være lige så langsom som en skildpadde uden ben. Det har da også betydet at jeg har skiftet PC ret ofte i de yngre år. Spillene krævede det simpelthen og udviklingen gik dengang hurtigere end i dag. Det var ikke unormalt at jeg brugte 20.000 kr. pr. år på ny computer. Det er slet ikke nødvendigt i dag.
Vi var også ofte samlet til netparties, hvor vi var en hel flok venner samlet (i de tidlige år hos hinandens forældre) for at spille computer med og imod hinanden. Det er i øvrigt stadig skide skægt og noget jeg aldrig bliver for gammel til.
Jeg har i tidens løb spillet mange forskellige spil. Mine yndlingsgenrer er strategispil, men jeg kan også godt lide actionspil. I tidens løb har vi spillet meget disse spil, som efter min mening også holder 100% i dag – især hvis det er til et netparty:
- Counter Strike
- Atomic Bomberman
- Flatout
- Command & Conquer
- Starcraft 2 (og forgængerne Warcraft og Starcraft)
Min egen gamer PC er efterhånden ved at være klar til en udskiftning, da den er 3 år gammel. Jeg har dog som tidligere nævnt ikke så meget tid til at spille mere, så jeg køber nok først når jeg ikke kan spille mine yndlingsspil mere. Mit yndlingsspil er StarCraft 2, og det kan min nuværende computer sagtens klare, så jeg klarer mig lidt endnu.
Men når jeg skal have ny PC, så køber jeg ofte det bedste af det bedste, for så kan jeg nyde alle spil i højeste kvalitet, og så er der også god mulighed for at sådan en monster gamer PC holder nogle år, inden den skal skiftes ud igen.